Procedura medicală care i-ar putea scăpa pe diabetici de insulină: durează 45 de minute și e minim invazivă

Diabetici
O simplă intervenție medicală ar putea elibera diabeticii de insulină. Procedura spitalicească durează mai puțin de o oră și poate îmbunătăți viața de zi cu zi pentru diabetici.

O procedură spitalicească de 45 de minute le-ar putea permite celor cu diabet zaharat de tip 2 să înceteze utilizarea insulinei. Un mic balon umplut cu apă fierbinte este introdus pe gât până în duoden, pentru a încălzi căptușeala duodenului - partea superioară a intestinului subțire - astfel încât unele dintre celulele sale de suprafață să fie arse și înlocuite. Se consideră că aceste celule semnalează mai bine organismul să elibereze propria insulină, care reglează nivelul zahărului din sânge.
Când a fost administrat la 16 persoane cu diabet zaharat de tip 2, 75% au reușit să înceteze să mai ia insulină, șase luni mai târziu.
Se estimează că 23% dintre persoanele cu diabet zaharat de tip 2 folosesc insulină. Dar mulți ar prefera să nu o ia, deoarece înseamnă să se injecteze pe parcursul zilei și pot duce la creșterea în greutate și fluctuații periculoase ale nivelului de zahăr din sânge.
Studiul, prezentat în cadrul conferinței grupului medical gastroenterologic european, a fost mic și sunt necesare mai multe dovezi privind procedura, care a fost utilizată alături de medicamentele care controlează glucoza.

Dr. Suzanne Meiring, coautor al studiului, a spus: „Aceasta ar putea fi o abordare care schimbă total tratamentul diabetului de tip 2. Oamenii sunt deosebit de îngrijorați în legătură cu controlul diabetului lor în acest moment, din cauza riscului crescut de coronavirus. Aceasta este o procedură simplă, ușoară și sigură, care ar putea aborda o afecțiune care afectează din ce în ce mai multe persoane în fiecare an, care are o mulțime de complicații. Vom participa în curând la un mare studiu internațional controlat randomizat pentru a investiga eficacitatea procedurii la un număr mai mare de oameni”, citează dailymail.co.uk
Ultimele cifre sugerează că una din 10 persoane din Marea Britanie cu vârsta peste 40 de ani are diabet de tip 2.
Dintre aproape patru milioane de persoane cu diabet zaharat, 90 la sută au tipul 2, care este legat de obezitate, dieta greșită și lipsa exercițiilor fizice.

Noul studiu a recrutat 16 dintre persoanele care utilizează insulină pentru diabetul de tip 2, care au participat la spital ca ambulatorii. Ei au pus o cameră pe gât, într-o procedură de endoscopie de rutină administrată frecvent persoanelor cu reflux acid, împreună cu un cateter subțire care conține un balon de apă. Apa din balon a fost încălzită la 90C (194F) pentru a arde celulele din stratul superior al duodenului. Tehnica a fost concepută după ce medicii au observat că persoanele obeze cărora li s-a efectuat o intervenție chirurgicală de bypass gastric s-au recuperat după diabetul de tip 2 chiar înainte de a slăbi. Operația face stomacul oamenilor mai mic, apoi ocolește o parte a intestinului subțire. Experții au suspectat că acest lucru a ajutat, deoarece ceva nu merge bine în intestinul subțire.
Se crede că prea multe alimente zaharoase și grase modifică celulele din căptușeală, care semnalează pancreasului să elibereze insulină și să controleze nivelul zahărului din sânge. Arderea acestor celule și înlocuirea lor cu altele noi poate rezolva problema.
Pacienții care au răspuns la tratament și-au observat scăderea nivelului de zahăr din sânge, iar indicele de masă corporală (IMC) a scăzut de la o medie de 29,2 la 26,4. Scăderea acestui număr, care se calculează prin împărțirea greutății la înălțime, echivalează cu trecerea de la o greutate asociată cu obezitatea, la o greutate normală. La pacienții care încă aveau nevoie de insulină, doza medie de insulină pe care o mai necesitau a scăzut la mai puțin de jumătate. 
Studiul este primul care a încercat procedura pe persoanele cu diabet de tip 2 care utilizează insulină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel