Află mai multe despre acest compus...
Probioticele aduc beneficii pentru întregul corp. „În intestin se găsesc trilioane de microbi cunoscuți sub numele de microbiom intestinal, iar ceea ce mâncăm și bem poate afecta echilibrul acestui microbiom intestinal”, spune Caroline Susie, R.D.N., un nutriționist dietetician înregistrat în Dallas.
Când probioticele pătrund în sistemul digestiv, acestea echilibrează și combate bacteriile dăunătoare, menținând colonul puternic și ajutând la eliminarea infecțiilor. Probioticele sunt importante pentru gestionarea simptomelor legate de sindromul intestinului iritabil, diaree, constipație, intoleranță la lactoză și colită ulcerativă, deoarece descompun alimentele fibroase, cum ar fi anumite fructe, legume și cereale integrale.
Tipul de probiotic pe care cel mai probabil îl întâlniți se numește Lactobacillus acidophilus, iar experții spun că este cel mai benefic. Susține digestia generală, promovează zahărul din sânge sănătos și vă ajută corpul să reziste infecțiilor cu drojdie. De asemenea, este asociat în mod obișnuit cu Bifidus regularis și Lactobacillus casei, alte două bacterii probiotice care îmbunătățesc, de asemenea, sănătatea intestinală.
L. acidophilus se găsește în varză murată, miso, tempeh și brânză, dar majoritatea dieteticienilor recomandă iaurt, deoarece este accesibil, accesibil și ușor de utilizat în dieta ta.
Oferta de iaurturi de la supermarket ar putea copleși pe oricine. Experții sunt de acord că nu toate iaurturile sunt surse probiotice bune, însă spun că există două lucruri principale de căutat pe o etichetă.
În primul rând, asigurați-vă că scrie „conține culturi vii și active”, spune Dana Eshelman, dietetician și fondator al A Dash of Dana Nutrition Coaching.
Apoi, acordați atenție conținutului de zahăr - unele iaurturi pot conține mai mult zahăr decât un castron de înghețată!
„Bacteriile rele din intestin se dezvoltă cu zahăr”, explică Eshelman. Deci, excesul de zahăr poate face ca bacteriile rele să le depășească cele bune, ducând la inflamații și chiar la boli cronice, motiv pentru care sunt recomandate probioticele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Află mai multe despre acest compus...
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Cercetătorii au realizat o...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...