Prințesa Charlene de Monaco, operată cu succes în țara sa natală, Africa de Sud

Medic
Prințesa Charlene de Monaco a fost supusă unei noi operații pe 13 august. Intervenția a fost efectuată în Africa de Sud.

Prinţesa Charlene de Monaco a fost supusă la 13 august unei noi operaţii, potrivit Palatului Principatului de Monaco, care a precizat că intervenţia nu a avut nevoie de anestezie generală. În comunicat nu s-a precizat motivul acestei operaţii, însă soţia prinţului Albert al II-lea a contractat în luna mai o infecţie gravă otorinolaringologică, iar de atunci a suferit mai multe intervenţii în ţara sa natală, Africa de Sud, cea mai recentă în data de 25 iunie.

Charlene de Monaco se afla în Africa de Sud într-o călătorie oficială dedicată conservării faunei sălbatice şi luptei împotriva braconajului. Când se pregătea să se întoarcă, medicii i-au interzis prinţesei să zboare cu avionul până la Monaco. Din punct de vedere medical, prinţesa trebuia să se supună unui tratament delicat de urgenţă pentru a combate o infecţie de otorinolaringologie, o variantă de sinuzită, care a avut nevoie de mai multe intervenţii.

Surse apropiate prinţului Albert al II-lea au tratat ştirea cu discreţie, fără să ascundă realitatea, dar evitând detaliile alarmiste privind şederea îndelungată a prinţesei Charlene departe de Monaco. În lipsa acestor detalii, presa tabloidă franceză şi germană, precum Ici Paris sau Bunte, a evocat inclusiv un posibil divorţ al cuplului princiar. În faţa amplificării acestor zvonuri, prinţesa Charlene a făcut primea declaraţie cu prilejul aniversării a zece ani de căsătorie. Prinţul Albert şi Charlene au sărbătorit în iulie zece ani de mariaj. Prinţesa, fostă înotătoare olimpică, se afla atunci în convalescenţă în Africa de Sud.

"Anul acesta va fi primul în care nu voi fi alături de soţul meu pentru aniversarea căsătoriei noastre în iulie, este un lucru dificil care mă întristează", declarase prinţesa într-un comunicat trimis în iunie. Ea a mărturisit că discuţiile zilnice cu familia sa au ajutat-o foarte mult să-şi păstreze seninătatea. Înainte de a fi operată, prinţesa a fost supusă unui tratament care a durat mai multe săptămâni. Înainte de a reveni la Monaco ea va avea nevoie de îngrijiri medicale, până la jumătatea lunii septembrie, şi se va putea întoarce în ţara, dacă totul merge bine, la începutul lunii octombrie.

Palatul Principatului de Monaco a anunţat că prinţul Albert, însoţit de cei doi copii ai lor, prinţesa Gabriella şi prinţul Jacques, moştenitorul tronului, vor pleca curând în Africa de Sud pentru a fi alături de Charlene în perioada de recuperare, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel