Primul caz de flurona în State. Oficial: poate fi problematic pentru cineva care are afecțiuni medicale preexistente

Infecții COVID-19       Foto: Pixabay
Medici din trei state americane au raportat cazuri de flurona, de oameni care au simultan gripă sezonieră și COVID.

Oficiali din California, Texas și Kansas, SUA, au raportat cazuri de „flurona”, în care oamenii au gripă sezonieră și COVID-19 în același timp. Primul caz de flurona a fost declarat în Israel, la o gravidă, însă până în această săptămână nu fusese raportat niciun caz în Statele Unite. În Los Angeles, un adolescent a fost testat pozitiv la sfârșitul săptămânii trecute pentru ambele boli la un loc de testare COVID din Brentwood.

A doua zi, mama acestuia a testat pozitivă pentru COVID. ”Acesta este primul de care știm. (...) În sine, nu este prea îngrijorător; cu toate acestea, este îngrijorător și poate fi problematic pentru cineva care are afecțiuni medicale preexistente, oricine este imunocompromis”, a declarat Steve Farzam, director de operațiuni al 911 COVID Testing.

Un alt caz de lurona a fost depistat în Houston, unde un puști de 17 ani, frații săi și tatăl lui s-au simțit rău cu câteva zile înainte de Crăciun și s-au testat. Adolescentul a fost testat pozitiv atât pentru gripă, cât și pentru COVID.

”Am ajuns să fiu testat cu o zi înainte de Crăciun pentru streptococ, gripă și COVID. (...) Nu credeam că am niciunul dintre cei trei. Mi s-a părut o răceală ușoară”, a declarat adolescentul, Alec Zierlein, pentru KTRK. Oficialii din domeniul sănătății au raportat miercuri că un caz de fluronă a fost detectat în Hays, Kansas. Despre acesta din urmă se știe că era tratat în secția de Terapie Intensivă.

Primul caz de flurona a fost depistat în Israel, la o femeie însărcinată nevaccinată, la Centrul Medical Rabin din Petach Tikva. Femeia avea simptome ușoare și a fost eliberată în stare bună. Oficialii de sănătate publică din Israel au spus că sunt îngrijorați de faptul că o creștere a ambilor viruși în același timp ar putea duce la multe spitalizări, arată webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel