Primul caz de coronavirus din România, confirmă Ministrul Sănătății LIVE

Coronavirus
Ministrul Sănătății Victor Costache a confirmat primul caz de coronavirus din România.  

UPDATE 23.50 Victor Costache: ”Este primul pacient și este bine să luăm toate precauțiile necesare. Este spitalizat în unitatea cea mai sigură din România”.

UPDATE 23.36 Ministrul Sănătății Victor Costache a confirmat primul caz de coronavirus din România. ”Starea bărbatrului este bună. Nu e cazul să ne alarmăm”, a declarat ministrul. Acesta a afirmat că e vorba de o persoană din județul Gorj. ”Se face o anchetă epidemiologică extinsă”, a mai precizat ministrul.

Potrivit acestuia, sunt 33 de teste în lucru.

”Persoana diagnosticată pozitiv este un contact direct cu italianul”, a afirmat Victor Costache.

El a mai spus: ”Sunt zeci de mii de oameni care s-au infectat. Unii sunt asimptomatici și au o evoluție ușoară a bolii. Persoana infectată e de două zile în izolare. Toți cei 7 membrii ai familiei sunt negativi”.

Raed Arafat, șeful DSU, a spsu că pacientul pozitiv este asimptomatic și că se simte bine. Un echipaj SMURD va prelua persoana din Gorj și o vor aduce la Institutul Matei Balș. Arafat a mai declarat că în acea casă mai sunt 7 persoane că acestea sunt monitorizate.

LIVE pe Facebook-ul MAI -

UPDATE 22.52 Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a confirmat, la Antena 3, că există un prim caz confirmat de coronavirus.

”Putem confirma - există diagnosticul virusologic pozitiv realizat la Institutul Matei Balș, confirmat de profesorul Streinu-Cercel. Este vorba de un pacient din grupul de la Gorj", a spus secretarul de stat, potrivit DC News.

UPDATE 22.47 Ministrul Sănătății și șeful DSU susțin la ora 23.00 o conferință de presă la sediul Ministerului de Interne.

Știre inițială

Coronavirus, România. O persoană din județul Gorj ar fi primul român confirmat cu coronavirus, susține digi 24.

Alte informații puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel