Primul bebeluş infectat cu tulpina Delta, în România

Bebeluș
Primul bebeluș din România infectat cu tulpina Delta se află în județul Vaslui și tocmai s-a întors cu familia din Anglia.

Tulpina Delta se extinde în România. Venirea acasă a “stranierilor” plecați la muncă în alte țări, aduce pe meleagurile natale nu doar bucuria revederii, ci și noi cazuri de Covid, cu temuta tulpina Delta. Județul Vaslui are înregistrate în ultimele 14 zile 8 cazuri de infecție cu Covid-19, iar între ele este și un bebeluș de un an, venit cu părinții din Anglia, scrie România tv.

Din fericire, în terapie intensivă nu este niciun caz. “DSP Vaslui duce o amplă campanie de vaccinare. În mediul rural, din păcate, rata de vaccinare este destul de mică. Facem în jur de 10, 20 de vaccinuri pe zi. Sunt comune care au rata de vaccinare sub 5 la sută și de aceea noi ducem o amplă campanie de promovare a imunizării, impreună cu primarii din localitățile respective și toți factorii de decizie. Îi rugăm pe cei din mediul rural să se vaccineze, ca să își poată întâmpina copiii care vin în concediu, în siguranță, mai ales că unii vin din zone roșii sau galbene. De exemplu, cei care vin din Anglia, trebuie să stea în carantină 14 zile, la fel și din Spania și, după cum bine stiti, sunt foarte mulți vasluieni, care vin din aceste țări. Până la sfârșitul lunii august, noi vom încheia vaccinarea în mediul rural. La nivel de țară, noi ne situam în a doua parte a clasamentului național”, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui, potrivit aceleiași surse.

„Tulpina Delta a virusului SARS-COV-2 se mişcă rapid în toată Europa şi a devenit acum cea mai dominantă tulpină în mare parte a regiunii, pe baza noilor date”, arată OMS Europe într-un comunicat.

Conform OMS, noile cazuri confirmate de COVID-19 au crescut în toată Europa în ultimele patru săptămâni şi au îndemnat încă o dată ţările să-şi intensifice programele de vaccinare, deoarece sunt dovezi clare care indică reducerea semnificativă a riscului de forme grave de boală, cât şi pe cel de deces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel