Primii 355 de seniori, înscriși în programul de screening al cancerului colorectal

Rezultate analize
Primii 355 de seniori bucureșteni s-au prezentat în prima săptămână de înscrieri în vederea depunerii dosarului de participare în cadrul proiectului „Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viață."

Proiectul a demarat luni, 16 septembrie 2019 și a fost primit cu interes de către seniorii bucureșteni.
În prima etapă, 1.500 de persoane de peste 55 de ani vor beneficia în mod gtratuit de teste medicale specifice pentru depistarea cancerului col, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Beneficiarii vor efectua testele FIT în baza unor vouchere, iar probele vor fi aduse către laboratoarele specializate. În cazul apariției unei suspiciuni, persoanele respective vor fi direcționate către medicii specialiști în pentru efectuarea unor analize specifice.

Luni 23 septembrie 2019 va avea loc prima conferință medicală din cadrul proiectului, în cadrul căreia se vor acorda voucherele persoanelor înscrise până în momentul de față și ale căror dosare au fost validate, conform regulamentului de participare. La conferința medicală vor fi prezenți medici de specialitate care vor dezbate pe larg acest subiect și modul de utilizare al testelor FIT și reprezentanții unităților partenere.

Înscrierile vor continua și în perioada următoare, în baza Regulamentului publicat pe site-ul Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel