Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primii 355 de seniori, înscriși în programul de screening al cancerului colorectal
21 sep, 13:32
Primii 355 de seniori bucureșteni s-au prezentat în prima săptămână de înscrieri în vederea depunerii dosarului de participare în cadrul proiectului „Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viață."
Cancer

Proiectul a demarat luni, 16 septembrie 2019 și a fost primit cu interes de către seniorii bucureșteni.
În prima etapă, 1.500 de persoane de peste 55 de ani vor beneficia în mod gtratuit de teste medicale specifice pentru depistarea cancerului col, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Beneficiarii vor efectua testele FIT în baza unor vouchere, iar probele vor fi aduse către laboratoarele specializate. În cazul apariției unei suspiciuni, persoanele respective vor fi direcționate către medicii specialiști în pentru efectuarea unor analize specifice.

Luni 23 septembrie 2019 va avea loc prima conferință medicală din cadrul proiectului, în cadrul căreia se vor acorda voucherele persoanelor înscrise până în momentul de față și ale căror dosare au fost validate, conform regulamentului de participare. La conferința medicală vor fi prezenți medici de specialitate care vor dezbate pe larg acest subiect și modul de utilizare al testelor FIT și reprezentanții unităților partenere.

Înscrierile vor continua și în perioada următoare, în baza Regulamentului publicat pe site-ul Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti.


Ştiri Recomandate

Creier activ: cum să-ți menții creierul tânăr și la vârste înaintate
Fibroza chistică: boala genetică poate da simptome și purtătorilor, care nu fac boala
Acneea și depresia, conexiune stranie care durează doar câțiva ani
5 lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe despre cancerul ovarian
Produse din plante care interacționează cu medicamentele. Ce să eviți
Rujeolă în copilărie, risc crescut pentru o boală pulmonară cumplită la vârstă adultă
Comentarii