PRIMER cere Guvernului să abroge ordonanța privind taxa clawback

Bani, medicamente
Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) solicită Guvernului să abroge Ordonanţa 77/2011 privind taxa clawback.

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) solicită Guvernului să abroge Ordonanţa 77/2011 privind taxa clawback.

"Fabricile de medicamente din România sunt ţinta unor interese care, prin manipularea 'taxei clawback', urmăresc închiderea lor şi dispariţia acestui sector strategic din România. Solicităm Guvernului Orban să îşi asume răspunderea şi să abroge imediat OUG 77/2011, totodată să implice serviciile statului român pentru urmărirea şi stoparea fenomenului dispariţiei medicamentelor româneşti", se arată într-un comunicat al PRIMER, citat de agerpres.ro.

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România - care reuneşte 19 situri de fabricaţie din ţară - atrage atenţia asupra "deteriorării competitivităţii" fabricilor de medicamente care au o cotă de piaţă de sub 4% şi creştere de sub 2%, în condiţiile în care importurile de medicamente cresc cu peste 20%.

"Stagnarea evoluţiei producătorilor de medicamente din România este efectul fiscalităţii paradoxale generate de 'taxa clawback', care s-a dublat în ultimii 4 ani, obligând site-urile de fabricaţie din ţară să plătească bani pentru venituri realizate de alţi jucători din piaţa farmaceutică", afirmă Dragoş Damian, director executiv la PRIMER, citat în comunicat.

Conform sursei citate, în condiţiile în care acest segment economic face obiectul unor "reglementări absurde, care denaturează competiţia liberă", producătorii de medicamente nu pot să se dezvolte, trebuind să elimine medicamente din portofoliu şi să se orienteze tot mai mult către producţia de lohn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel