PRIMA țară din Europa care a scăpat de Covid-19! Epidemiolog renumit: Mă pregătesc pentru această pandemie de 15 ani

Islanda a devenit prima țară din Europa care aparent a scăpat de coronavirus. Tinerii merg noaptea la karaoke în centrul Reykjavik, strigând la microfon. Se îmbrățișează și se sărută, în timp ce picături de salivă zboară prin aer.

Nopți albe, restaurante deschise, concerte și tot ce tânjește restul Europei găsim acum în Islanda. În Islanda, au murit doar 29 de persoane de la începutul pandemiei, iar numărul infectărilor a fost de 6.144.

"Mă pregătesc pentru această pandemie de 15 ani.", a spus Thorolfur Gudnason, epidemiologul șef al Islandei, scrie BBC. Gudnason a fost responsabil de găsirea unui răspuns la această criză în Islanda.

"Am decis imediat ce vom face: efectuăm teste, urmărim contactele și izolăm pe toți cei diagnosticați. Am făcut acest lucru agresiv, încă din prima zi.", a spus el.

Citește și Medicamentul care ar putea vindeca maladia COVID-19: aproape 1 milion de oameni, tratați

Dar Islanda a mai fost aici. A avut rapid primul val sub control și, în mai 2020, oamenii începuseră să declare țara liberă de coronavirus. Lucrurile au continuat așa o vreme, dar la sfârșitul verii, Islanda a fost lovită în mod neașteptat de un alt val mai aprig, după ce doi turiști, cu teste pozitive, au încălcat regulile de izolare. Din iunie anul trecut, toți pasagerii care au sosit în țară au intrat în carantină. Există teste obligatorii la aeroport.

Citește continuarea pe DCNEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel