Prima condamnare din România, în cazul unei persoane suspecte de COVID-19
01 oct, 16:59
Prima persoană suspectă de COVID-19 care a fost condamnată este un bărbat de 50 de ani. El a primit o condamnare cu suspendare pentru că a fugit din spital.
Sancțiune     Foto: Designed by Freepik

Prima condamnare pentru o pesoană suspectă de cpvid-19 care a fugit di nspital s-a dat astăzi de către instanța din Biuzău. Bărbat de 50 de ani, din județul Buzău a fost judecat pentru zădărnicirea combaterii bolilor și condamnat la șase luni de închisoare, cu suspendare, scrie Antena 3. 
Incidentul s-a produs pe 10 aprilie când polițiștii de la Poliția municipiului Buzău au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat de 50 de ani, din Merei, a părăsit incinta unității spitalicești fără încuviințarea cadrelor medicale, având simptomatologie specifică bolii. La numai câteva ore de la sesizare, bărbatul a fost găsit de polițiști pe un teren din extravilanul localității de domiciliu. El a fost dus în carantină și pe numele lui s-a deschis un dosar penal de zădărnicirea combaterii bolilor.
În luna septembrie, judecătoria Buzău l-a condamnat pe bărbat la șase luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, el trebuie să urmeze un program de reintegrare socială și să presteze muncă în folosul comunității.


Ştiri Recomandate

Ficat
EXCLUSIV
Anglia ar putea intra în lockdown: cine susține asta
Primul caz de gripă din acest sezon, confirmat la o tânără
De ce nu e bine să iei decizii când ești stresat
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri