Premierul Ludovic Orban, rectificare buget: CNAS, bani pentru concediile medicale nedecontate și alte plăți

Medicamente
Premierul Ludovic Orban a anunțat, astăzi, că la rectificarea bugetară Casa Națională de Asigurări de Sănătate va primi bani pentru concediile medicale nedecontate de 11 luni și pentru alte plăți.

Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, că obiectivul său este ca, până la finalul zilei de marţi, să fie stabilită forma definitivă a ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară.

„Obiectivul meu este ca, până la finalul zilei de mâine, să stabilim forma definitivă a Ordonanţei de Urgenţă privind rectificarea bugetară. În rectificarea bugetară sunt câteva obiective pe care le urmărim", a arătat șeful Guvernului.

Printre obiective se numără și rezolvarea unor probleme financiare cu care se confruntă CNAS.

„De asemenea alocăm bani pentru a asigura decontarea tuturor plăților care trebuie făcute de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). V-am spus că sunt concedii medicale nedecontate și de 11 luni, iar suma necesară pentru a asigura aceste plăți repet legal care trebuie făcute către angajator în baza legii privind decontarea cheltuielilor pe care îl au făcut pentru diferite categorii de concediu", a spus premierul Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel