Premierul Florin Cîțu, reacție după decesul celor doi pacienți așteptând să se elibereze un loc la ATI

Florin Cîțu
Premierul a explicat ce măsuri se vor lua după decesul celor două persoane care pentru care nu erau locuri la ATI.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat ce măsuri crede că se vor lua după decesul celor două femei care așteptau să se elibereze un loc la ATI. El spune că așteaptă explicații în legătură cu situația de la Craiova. „Am avut o discuţie acum câteva minute cu ministrul Sănătăţii şi cu secretarul de stat Raed Arafat. Vom avea câteva întâlniri în acest weekend pentru a evalua situaţia. Aştept ca Ministerul Sănătăţii să-mi explice situaţia de la Craiova, pe care nu o cunosc. Eu am spus că trebuie să facem o inspecţie în fiecare spital, zilnic, să vedem care e situaţia.Cu siguranţă Ministerul Sănătăţii va prezenta planul pentru această perioadă în zilele următoare.

Referitor la faptul că sunt pacienți care așteaptă să se eliberze locuri la ATI, el a spus că sunt unele informații pe care ar vrea să le vericice. „Aş vrea să verificăm aceste informaţii. Am mai trecut şi anul trecut printr-o perioadă cu două valuri şi multe informaţii nu erau verificate. Repet, Ministerul Sănătăţii sigur se ocupă în acest moment de suplimentare paturilor ATI (...)

În acest moment, tot personalul Ministerului Sănătăţi, cei de la DSU, duc la îndeplinire obiectivul de săptămâna trecută, de a ajunge la 1.600 paturi la ATI (...) Sunt sigur că vom ajunge la acest număr în curând!”, citează Antena 3.

Premierul, care a făcut aceste declaraţii după şedinţa de Guvern, a precizat că la nivelul Capitalei va fi suplimentat cu 12 numărul de paturi ATI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel