Premierul Florin Cîțu, noi PRECIZĂRI legate de vaccinare: angajații din privat se pot vaccina la locul de muncă
20 apr 2021, 14:19

Premierul Florin Cîțu a făcut marți, 20 aprilie, declarații legate de campania de vaccinare.

Premierul Florin Cîțu a declarat marți, 20 aprilie, înaintea obișnuitei conferințe a CNCAV, că angajații se vor putea vaccina alături de familie la locul de muncă.  

”Am schimbat câteva lucruri, în special modalitatea în care angajații din companiile private se pot vaccina la locul de muncă cu ajutorul operatorilor economici și după ce sunt avizați de DSP. Am vorbit deja cu cei de la DSP acum câteva zile și le-am spus să susțină acest demers cu toate eforturile. (...) Avem nevoie ca această campanie de vaccinare să fie extinsă, dar avem nevoie și de o campanie de informare corectă a cetățenilor României pentru că în spațiul public sunt foarte multe informații care subminează efortul campaniei de vaccinare. (...) Am luat decizia de a elimina numărul de persoane care pot fi înregistrate de un aparținător. Erau 9 persoane, vom elimina și se pot înscrie mai multe persoane în platformă. 

Revenind la vaccinarea personalului din companii și angajați, un lucru în plus: vor avea acces și membrii familiilor celor care sunt în acele companii.

Iar în acele comunități unde nu există centru de vaccinare, dar există acest centru al companiilor respective, cei din comunitate vor putea să se vaccineze. Vom avea grijă ca logistica să permită acest lucru.

Intrăm într-o nouă etapă și trebuie să creștem ritmul. Deschiderea noastră este totală. Așa cum le-am transmis și agenților economici, putem să modificăm anumite criterii pe care le avem astăzi în funcție de rata persoanelor vaccinate în anumite sectoare. Vrem tot personalul vaccinat ca să putem să începem să eliminăm din restricții”, a precizat Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?