Premierul britanic și ministrul de Finanțe vor fi testați zilnic de COVID și vor lucra doar de la birou

Boris Johnson Foto Facebook
Premierul britanic Boris Johnson și ministrul de Finanțe sunt contacte direcți ai unei persoane bolnave de COVID. Vor fi testați zilnic.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson şi ministrul său de finanţe, Rishi Sunak, vor fi limitaţi să lucreze numai de la birourile lor şi supuşi testării zilnice pentru COVID-19 după ce au intrat în contact cu cineva testat pozitiv pentru coronavirus. Ministrul sănătăţii, Sajid Javid, a anunţat sâmbătă că a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

"Prim-ministrul şi cancelarul au fost contactaţi de NHS Test and Trace ca fiind contacte ale cuiva testat pozitiv pentru COVID", potrivit unui comunicat emis de biroul lui Johnson din Downing Street duminică.

De obicei, oricine este identificat ca un contact de schema de urmărire ar fi obligat prin lege să se autoizoleze timp de 10 zile. Cu toate acestea, cei doi cei mai înalţi responsabili ai guvernului vor lua parte în schimb la un studiu pilot ce le permite să continue să lucreze din birourile lor şi să se autoizoleze numai când nu lucrează.

"Ei vor participa la (studiul) pilot de testare zilnică a contactelor pentru a le permite să lucreze în continuare din Downing Street". "Ei vor conduce doar afacerile esenţiale guvernamentale în această perioadă", potrivit comunicatului. Ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a anunţat sâmbătă că a fost testat pozitiv la COVID-19, cu două zile înainte de ridicarea majorităţii restricţiilor în Anglia, relaxare ce îngrijorează din cauza creşterii numărului de contaminări cu varianta Delta, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel