Premier italian, despre cauza epidemiei: un spital a încălcat măsurile de siguranță

Coronavirus
Premierul italian a arătat că epidemia de coronavirus s-a răspândit cu repeziciune din cauza faptului că într-un spital nu au fost respectate protocoalele.

Italia a găsit posibilii vinovați pentru răspândirea epidemiei de coronavirus care afectează țara, în special în zona de nord. Potrivit autorităților, într-un spital nu au fost respectate măsurile de siguranță, iar pe de altă parte, numeroși oameni au încălcat recomandările și au pleacat de acasă, din localități aflate în carantină.

Până în prezent, 270 de persoane au fost infectate în Italia cu noul coronavirus, iar șapte persoane a decedat. Cei care au murit din cauza infecției sunt persoane în vârstă, majoritatea au și alte boli asociate.

În nordul Italiei sunt 11 localităţi în carantină, la intrarea şi la ieşirea din aceste zone fiind instituite filtre de poliţie, notează digi24.ro. Potrivit presei italiene însă, localnicii știu cum să evite filtrele și merg în localitățile învecinate pentru a face cumpărături.

Premierul italian Giuseppe Conte a criticat situaţia „complet inadecvată” dintr-un spital din Lombardia şi a acuzat că acolo s-au încălcat protocoalele: „Este clar că a existat un focar şi că virusul s-a răspândit de acolo. Până acum se știe, a existat management la nivelul unei structuri spitalicești care nu este în întregime în conformitate cu protocoalele prudente recomandate în aceste cazuri, iar acest lucru a contribuit cu siguranță la răspândire.”

Principalul focar al epidemiei a fost identificat la Codogno, în apropiere de Lodi, la 60 km sud de Milano. În această localitate de 15.000 de locuitori a fost spitalizat miercurea trecută un bărbat de 38 de ani, considerat drept „pacientul zero”, sursa unui număr mare de cazuri identificate în Lombardia (nord-vest), regiunea cea mai afectată de virus.

Potrivit prelei italiene, pe lângă soţia sa însărcinată în 8 luni şi alte rude, mai mulţi dintre medicii care l-au examinat au fost infectaţi, precum şi infirmiere, îngrijitori şi apoi pacienţi şi anturajul acestora.

Italia a devenit cel mai mare focar din Europa. Autoritățile italiene încearcă să limiteze răspândirea bolii.

1,8 milioane de italieni și-au anulat vacanțele în lunile următoare. Autoritățile se tem că această epidemie va avea un impact economic destul de mare, fără, însă, a putea estima valoarea pierderilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel