Prea multă apă nu e sănătoasă. Intoxicația cu apă, explicată pe înțeles de dr Vasi Rădulescu

Apa este foarte importantă în organism
Nici prea multă apă nu e sănătoasă, dar nici prea puțină.

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu explică, pe blogul său, că organismul uman are nevoie de apă pentru a funcționa optim, dar și că e greu să bei, din întâmplare, prea multă apă. Specialistul a detaliat ce înseamnă, de fapt, intoxicația cu apă.

”Este dificil să bei prea multă apă din întâmplare, dar se poate întâmpla, de obicei ca urmare a suprahidratării în timpul evenimentelor sportive sau a antrenamentelor intense. Simptomele intoxicației cu apă sunt generale – pot include confuzie, dezorientare, greață și vărsături. În cazuri rare, intoxicația cu apă poate provoca umflarea creierului și poate deveni fatală”, notează medicul Vasi Rădulescu.

Intoxicația cu apă, cunoscută și sub numele de otrăvire cu apă, subliniază doctorul citat, este ”o perturbare a funcției creierului cauzată de consumul excesiv de apă. Acest lucru poate dilua electroliții, în special sodiul, din sânge. Dacă nivelurile de sodiu scad sub 135 milimoli pe litru (mmol / l), medicii se referă la această problemă drept hiponatremie. Sodiul ajută la menținerea echilibrului fluidelor în interiorul și în exteriorul celulelor. Când nivelurile de sodiu scad din cauza consumului excesiv de apă, fluidele se deplasează din exterior în interiorul celulelor, unde este mai mult sodiu, provocându-le umflarea. Când acest lucru se întâmplă cu celulele din creier, poate fi foarte periculos și poate pune viața în pericol. Când o persoană consumă o cantitate excesivă de apă și celulele din creier încep să se umfle, presiunea din interiorul craniului crește. Acest lucru provoacă primele simptome ale intoxicației cu apă, care includ: dureri de cap, greaţă, vărsături”, scrie medicul Vasi Rădulescu pe blogul său.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel