Paracetamolul în COVID-19, prieten sau dușman. Medic: NU ESTE apă vie și nici nu PREVINE nimic

Otilia Țigănaș
Medicul de familie Otilia Țigănaș a făcut publice o serie de recomandări despre medicamentul utilizat pe scară largă, Paracetamol.

Medicii din întreaga lume au fost de acord că Paracetamolul este cel mai bun în formele ușoare sau medii ale bolii COVID-19. Totuși, cu această informație a fost ușor de alunecat în cealaltă extremă, astfel că medicamentul este utilizat, în prezent, într-un mod aproape abuziv.

Medicul de familie Otilia Țigănaș a făcut public pe pagina sa de socializare o serie de observații și recomandări despre Paracetamol.

Iată ce spune ea:

„Paracetamolul în COVID și nu doar în COVID.

Am sesizat un abuz de paracetamol în această boală virală parșivă numită COVID, o utilizare mult mai mare decât în virozele vechi, celelalte. 

Probabil și fiindcă accesul la Paracetamol în farmacie este fără rețetă, spaima simptomaticului mai mare, iar tendința omului să facă ceva cu sine, când află că-i pozitiv, este uriașă. 

Foarte greu să accepți că, în viroze, cel mai adesea e bine să nu faci nimic altceva decât să-ți susții fizic corpul în lupta lui, cu: hidratare, somn, calm, comprese, ceaiuri, citrice, hai o vitaminuță, na etc.

Dacă nu ai febră, adică temperatură peste 38-38 cu 5, dacă n-ai dureri MARI în corp, dureri de mușchi, dureri de cap, paracetamolul nu-i necesar. 

El este un toxic. E hapatotoxic. Face și rău pe lângă bine, deci raportul beneficii/dezavantaje trebuie atent urmărit. 

Paracetamolul NU ESTE apă vie de luat la foc automat numai când te gândești deja la COVID, și nici nu PREVINE nimic.

PS. M-am trezit în gardă cu un tânăr la a douăsprezecea zi de Paracetamol, FĂRĂ ROST!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel