Postul regulat, cum îți poate prelungi viața

Post intermitent
Postul regulat este asociat cu rate mai mici de insuficiență cardiacă și o durată de viață mai lungă, conform a două studii noi.

Cercetătorii au cercetat dezbateri vechi de secole despre modul în care postul afectează sănătatea. Studiile recente au arătat că postul contribuie la reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului LDL „rău” și a rezistenței la insulină, o afecțiune care poate ridica glicemia. Un studiu din 2017 a arătat postul de zile alternative a fost la fel de eficient ca restricția zilnică de calorii pentru pierderea în greutate și menținerea kilogramelor.

Noile studii s-au concentrat pe datele de la pacienții evaluați pentru boli de inimă în Utah și în alte state Rocky Mountain. Cercetarea a inclus sute de membri ai Bisericii lui Iisus Hristos a Sfinților din Zilele Ultime, cunoscută și sub numele de Mormoni, care de obicei postesc o duminică în fiecare lună, timp de până la 24 de ore, potrivit heart.org.

Durată de viață mai lungă 

În primul studiu, cercetătorii au descris cu privire la impactul postului pe durata de viață. Aproximativ 2.000 de persoane care au fost supuse unei proceduri de cateterizare cardiacă au fost urmate în medie de 4,4 ani, inclusiv 389 de „fasters de rutină” care au stat în mod regulat de cel puțin cinci ani.

După ajustarea pentru diverși factori, cercetătorii au descoperit că cei care posteau din rutină aveau o rată a mortalității cu 45% mai mică decât cei care nu se aflau în perioada de urmărire.

"Este foarte interesant... este un efect mai profund decât am anticipat", a spus cercetătorul Dr. Benjamin Horne, care a prezentat recent concluziile preliminare la American Heart Association's Scientific Sessions.

De asemenea, Horne a fost implicat în cel de-al doilea studiu al postirii, care a utilizat aceleași date despre pacient pentru a vedea cum afectează postul de rutină insuficiența cardiacă și atacurile de cord. După ajustarea pentru diverși factori, nu a existat o diferență semnificativă în atacurile de cord, dar postul de rutină au avut o rată de insuficiență cardiacă cu 71% mai mică decât cei care nu posteau.

Efect neașteptat de mare 

„Aceasta este o diferență uriașă și sincer, a fost puțin neașteptată”, a declarat Horne, directorul epidemiologiei cardiovasculare și genetice la Intermountain Medical Center din Salt Lake City, Utah.

Krista Varady, profesor asociat de nutriție la Universitatea din Illinois din Chicago, a numit-o "un studiu important care nu a fost făcut până acum. Există o mulțime de studii clinice pe termen scurt pentru postul intermitent, dar cu siguranță nu avem orice date pe termen lung de la oameni care se uită dacă poate preveni lucruri precum insuficiența cardiacă ".

Varady, care nu a fost implicat în cercetare, a declarat că studiul a fost limitat de faptul că majoritatea celor din studiu erau dintr-un cult religios. "Acestia duc un stil de viata foarte diferit fata de americanul mediu", a spus ea. "De exemplu, ei nu fumează, nu beau alcool și sunt puțin mai activi fizic. Are sens că vor trăi mai mult și vor avea șanse mai mici de boli de inimă."

Chiar dacă cercetătorii s-au adaptat la unii dintre acești factori, ea a spus că „este foarte dificil să se distrugă efectele postului comparativ cu un stil de viață altfel sănătos în această populație, în ciuda utilizării corecțiilor statistice”.

Cercetarea a fost limitată fiind un studiu observațional care nu dovedește cauza și efectul, a spus Horne. El ar dori să vadă studii viitoare care explorează motivul pentru care postul pare să protejeze împotriva insuficienței cardiace și a solicitat, de asemenea, un studiu amplu asupra beneficiilor psihologice ale postului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel