Postul intermitent sau reducerea caloriilor, care este cea mai eficientă metodă să pierzi în greutate. Concluziile studiilor recente

Postul intermitent Foto: Freepik @EyeEm @celsopupo
Află mai multe despre eficacitatea postului intermitent în contextul pierderii în greutate, comparativ cu dieta tradițională.

Un nou studiu publicat în contestă eficacitatea postului intermitent, o metodă populară de pierdere în greutate care reduce orele de masă la ferestre specifice. Cercetătorii au constatat că persoanele care au urmat o dietă cu restricții de timp au pierdut aceeași cantitate de greutate ca și cele care au urmat aceeași dietă fără restricție de timp.

Studiul a urmărit să examineze dacă restrângerea timpului de alimentație poate induce pierderea în greutate independent de cantitatea de calorii consumată de o persoană. Autorii au concluzionat că efectele postului intermitent asupra greutății din studiile anterioare se pot datora reducerilor aportului caloric datorate ferestrei de masă mai scurte.

Rezultatele studiului

Un studiu la care au participat 41 de adulți, majoritatea femei cu obezitate și prediabet, s-a constatat că atât planul de alimentație cu restricții de timp, cât și cel tradițional au dus la o pierdere în greutate similară. Jumătate dintre participanți au fost instruiți să mănânce toate alimentele într-o fereastră de 10 ore, cu 80% din calorii consumate înainte de ora 13.00, în timp ce celălalt grup a mâncat pe parcursul a 16 ore și a consumat cel puțin jumătate din calorii după ora 17.00.

Ambele grupuri au consumat aceleași calorii zilnice și au avut o compoziție nutrițională similară. După trei luni, ambele grupuri au pierdut aproximativ aceeași cantitate de greutate, grupul cu restricții de timp pierzând 2,5 kilograme, iar celălalt grup pierzând 2,7 kilograme. Ambele grupuri au înregistrat schimbări similare în ceea ce privește măsurile de glicemie și sănătatea inimii.

Citește și: Aportul de sodiu și sănătatea inimii. Reducerea consumului de sare în rândul persoanelor cu boli cardiovasculare

Foto: Freepik @celsopupo

Vanessa Imus, dietetician autorizat și expert în pierderea în greutate, a subliniat importanța respectării unei diete cu restricții calorice atunci când se încearcă să se slăbească. Studiul a contestat, de asemenea, cercetările anterioare privind momentul mesei, care au concluzionat că a mânca mai multe calorii mai devreme în timpul zilei este întotdeauna mai bine pentru pierderea în greutate, potrivit Health.

Studiul realizat de Nisa M. Maruthur, de la Universitatea Johns Hopkins, a ajuns la concluzii puternice în ceea ce privește efectele alimentației cu restricții de timp asupra femeilor. Cu toate acestea, este posibil ca dimensiunea redusă a eșantionului studiului și utilizarea meselor pregătite să nu se aplice și altor grupuri.

Vezi și: De ce este periculos colesterolul ridicat și tensiunea arterială crescută. Factorii de risc pentru bolile cardiovasculare

Ce trebuie să știi înainte de a pune în aplicare o strategie de pierdere în greutate

Un medic este recomandat pentru dezvoltarea unui plan de pierdere în greutate care să echilibreze sănătatea și pierderea în greutate. Aceștia pot ajuta la calcularea caloriilor necesare în funcție de circumstanțele individuale, cum ar fi mărimea și nivelul de activitate fizică, pentru a preveni consumul unui număr prea mic de calorii, ceea ce poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi scăderea funcției imunitare și boli cronice.

Stilul de viață și interesele trebuie, de asemenea, luate în considerare atunci când se alege o metodă de scădere în greutate. Deși caloriile contează mai mult decât momentul, alimentația limitată în timp poate fi benefică pentru cei care se luptă cu tipare alimentare neregulate sau caută un cadru de dietă ușor de gestionat.

Cea mai bună dietă este cea care poate fi respectată. Alte strategii de pierdere în greutate includ consumul mai multor alimente bogate în fibre, mai multe exerciții fizice, limitarea alimentelor procesate și zaharoase și un somn adecvat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel