Porumbul: 5 beneficii incredibile pentru sănătate. Legătura cu glicemia și colesterolul

Porumb  FOTO: pixabay.com
Consumul de porumb, indiferent sub ce formă, are unele efecte secundare mai mult decât surprinzătoare.

Fie că îți place pâinea de porumb, mămpliga sau să adaugi câteva boabe proaspete de porumb la salata, porumbul este un aliment de bază în nenumărate case din întreaga lume. Cu toate acestea, nu doar versatilitatea lui îl face un adaos atât de utilizat, ci faptul că oferă, de asemenea, o mulțime de beneficii pentru sănătate.

1 Porumbul poate reduce colesterolul.

Dacă doriți să vă aduceți colesterolul la un nivel mai sănătos, adăugarea de ulei de porumb în dietă poate fi un mijloc eficient de a face acest lucru. Un studiu publicat în The Journal of Nutrition a constatat că, într-un grup de 25 de adulți cu colesterol ridicat, consumul de patru linguri de ulei de porumb pe zi a scăzut nivelul de colesterol în proporții mai mari decât cei care au consumat o cantitate echivalentă de ulei de cocos.

2 Porumbul poate reduce riscul de diabet.

Puțin porumb violet în meniul ar putea fi cheia pentru a ține la distanță diabetul și complicațiile asociate. Un studiu in vitro publicat în PLOS One a constatat că pigmenții de antociani găsiți în porumbul violet au fost asociați cu absorbția îmbunătățită a glucozei și secreția crescută de insulină, precum și cu activarea receptorului de acizi grași liberi-1 și a glucokinazei, doi markeri biologici asociați cu o reducere a risc de diabet.

3 Porumbul vă poate îmbunătăți digestia.

Dacă încercați să dați un impuls tractului digestiv lent, puțin porumb s-ar putea să fie perfect. Un studiu publicat în The Journal of Nutrition a constatat că consumul de polidextroză și fibre solubile de porumb, două tipuri de fibre găsite în porumb, a fost asociat cu producția mai frecventă de scaun.

4 Porumbul vă poate îmbunătăți bacteriile intestinale.

Un echilibru sănătos al bacteriilor intestinale este esențial nu numai pentru a vă menține tractul digestiv sănătos, ci și pentru a promova bunăstarea întregului corp, deoarece aproximativ 70% din sistemul imunitar al corpului este localizat în intestin.

Din fericire, adăugarea unor boabe de porumb în dietă poate ajuta la menținerea acestui echilibru esențial intact. Un studiu publicat în PLOS One a constatat că fibrele solubile de porumb au avut un efect prebiotic, crescând cantitatea de bifidobacterii benefice în tractul digestiv al subiecților de studiu.

5 Porumbul vă poate menține sătul mai mult timp.

Savurând niște floricele de porumb ca o gustare, v-ar putea ajuta să fiți mai puțin flămând între mese, fără să apelați la gustări bogate în calorii. Un studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție a clasificat floricelele de porumb ca având un indice de sațietate de 154%, folosind pâinea albă ca bază de comparație cu un indice de sațietate de 100%. În plus, un studiu publicat în Nutrition Journal a constatat că floricelele cu conținut scăzut de grăsimi erau mai sățioase decât chipsurile de cartofi cu conținut ridicat de grăsimi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel