Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Platforma Informatică a CNAS, indisponibilă: servicii medicale în sistem offline
10 Martie, 16:36
Platforma informatică a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este indisponibilă din această dimineață. Până la remedierea problemei, serviciile medicale se asigură în sistem offline.
SIUI - sistemul informatic al CNAS - e un coșmar pentru medici și pacienți deopotrivă

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a precizat azi că înccepând cu ora 08.00, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă datorită unor probleme tehnice. De asemenea, se mai arată că până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/eliberează în regim off-line.

În perioada în care Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) este indisponibilă, furnizorii aflați în relație contractuală cu casele de asigurări vor acorda servicii medicale și farmaceutice în sistem offline, conform prevederilor legale. În prezent se lucrează la soluționarea problemelor tehnice apărute în sistemul informatic al CNAS.

„Ne cerem scuze  pentru inconvenientele create pacienților și furnizorilor și vă asigurăm că vom întreprinde toate demersurile necesare astfel încât serviciile medicale și farmaceutice necesare asiguraților să fie accesate și validate. Dacă până la finalul acestei zile echipa care lucrează la remedierea sistemului informatic nu va reuși sa repună total sistemul în funcțiune, vom lua în calcul măsuri care sa permită validarea serviciilor acordate în sistem offline pe perioada în care PIAS nu va fi funcțională”, a declarat Adela Cojan, președintele CNAS.

 

 


Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri