La vârsta a doua, prevenția...
Mâncarea grasă și alcoolul din perioada sărbătorilor solicită foarte mult stomacul și bila. Pe lângă tratamentul pe bază de medicamente sunt o serie de plante care favorizează digestia și ajută bila și vezica urinară să funcționeze cum trebuie. Înainte, însă, trebuie să discutați cu medicul de familie.
Iată câteva plante:
* rostopasca - calmează durerile cauzate de contracţiile vezicii, prepară un ceai de rostopască. Pune o linguriţă de frunze uscate la 250 de mililitri de apă clocotită, fără a adăuga zahăr. Din ceaiul rezultat, bea treptat în decursul unei zile. Poţi prepara, de asemenea, un amestec de tincturi format din tinctură de rostopască, şovârf şi anghinare.
* pelinul - stimulează secreţia de bilă şi acţionează ca un antiinflamator şi ca un dezinfectant al tubului digestiv. Prepară o infuzie formată dintr-o linguriţă de plantă peste care torni două ceşti de apă clocotită. Lasă 20 de minute şi strecoară ceaiul. Bea un sfert de ceaşcă de ceai cu 30 de minute, înainte de masă.
* anghinarea - prepară o infuzie dintr-o lingură de frunze de anghinare şi din 500 ml de apă clocotită. Strecoară amestecul şi consumă ceaiul pe parcursul unei zile. Bea o cană dimineaţa, pe stomacul gol şi stai culcat pe partea dreaptă, 30 de minute. Restul de ceai se consumă în două reprize, cu 30 de minute înainte de masa de prânz şi cu 30 de minute înainte de cină. După 20 de zile de terapie, fă o pauză de o lună, apoi o poţi relua.
* păpădia - mărunţeşte 20 g de rădăcină uscată, pune-o într-un borcan şi toarnă peste 100 ml de alcool de 70°. Închide borcanul ermetic, agită-l două minute de trei ori pe zi, pe toată perioada de macerare, care este de 10 zile. La sfârşit, strecoară tinctura şi las-o la decantat şase zile. După acest timp, separă partea limpede şi păstreaz-o în recipiente de sticlă, închise la culoare, într-un loc ferit de lumină. Bea de trei ori pe zi, câte 30 de picături de tinctură diluate în 100 ml de apă, potrivit Antena 3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Hidratarea este un obicei esențial...