Planta care crește printre gunoaie, efect asupra sănătății. Tratează constipația, menține sănătatea inimii. Ce alte beneficii mai are

planta care creste printre gunoaie - FOTO: Freepik@sarayut_w32
Planta care crește printre gunoaie are efecte benefice asupra sănătății. Purifică sângele, tratează constipația și ajută la creșterea părului.

Planta care crește printre gunoaie este deseori ignorată. Dar, aceasta are mai multe beneficii pentru sănătate. Talpa gâștii, despre ea este vorba, este o buruiană care crește în locurile cu deșeuri. Crește în toate regiunile tropicale ale lumii. Talpa gâștii are multe beneficii medicinale și poate fi folosită în mai multe moduri. 

Planta creşte în zona de câmpie şi deal, la marginea pădurilor sau a drumurilor şi în curţile oamenilor (prefera spaţiile de lângă garduri şi ziduri). Talpă gâştii este o plantă medicinală ce ajunge la înălţimi de 50 cm – 1,20 m.

În ţara noastră este cunoscută şi sub denumirile de creasta cocoşului, iarba flocoasă, somnişor, coada leului, talpa lupului, laba lupului, iarba de dat etc.

Talpa găștii, bogată în vitamine

Talpa gâștii este bogată în vitamine. Aceasta conține vitaminele A, C și B și, totodată, este încărcată cu minerale esențiale și antioxidanți. Este o sursă bună de fier, potasiu, aminoacizi, calciu și fosfor, potrivit She the People.

Vezi și: Jill Biden, diagnosticată cu cancer de piele. L-a descoperit după un control de rutină. Cum se manifestă simptomele

Talpa gâștii, beneficii pentru sănătate

Talpa gâștii are mai multe beneficii pentru sănătate. Poate menține sănătatea ochilor și a dinților, ajută la creșterea părului, tratează constipația și are efect pozitiv asupra inimii. 

Talpa gâștii, planta care repară celulele

O mare parte din celulele noastre sunt alcătuite din aminoacizi. Talpa gâștii este bogată în aminoacizi esențiali și, astfel, lucrează la funcționarea, repararea și formarea celulelor.

Talpa gâștii vindecă constipația

Fiind densă în nutrienți și bogată în conținut de apă, talpa gâștii este o sursă excelentă de fibre. Proprietățile sale laxative sunt utile în promovarea digestiei și ameliorarea constipației.

Vezi și: Meghan Markle, diagnostic: Am fost spitalizată. Mi-a schimbat absolut toată viața. Experții regali, dezvăluire: Este o boală ereditară

Talpa gâștii, ajutor în cazul persoanelor care țin dietă

Un aport ridicat de legume cu frunze verzi a fost legat de pierderea în greutate. Potrivit datelor USDA, un 100 de grame de talpa gâștii are doar 43 de calorii. Astfel, potrivit specialiștilor, persoanele care adaugă la dietă această plantă pot să slabească. 

Talpa gâștii purifică sângele

Talpa gâștii ajută la purificarea sângelui. În acest fel vă puteți menține și tenul sănătos. Consumul frecvent de talpa gâștii calmează mâncărimile și roșeața pielii.

În plus, talpa gâștii este bogată în proteine, minerale și alte vitamine. Talpa gâștii ajută la întărirea părului de la rădăcini. Acest lucru duce la o reducere semnificativă a căderii părului, făcându-ți părul moale și strălucitor.

Spălarea părului cu ceai de talpa gâștii ajută la umezirea scalpului și îndepărtarea păduchilor.

Vezi și: Românii, printre cei mai fericiți oameni din lume?! De ce raportul WHR e un semnal de alarmă și de ce suntem, de fapt, un "popor profund nefericit". Leca: Tristețea va crește!

Talpa gâștii promovează sănătatea ochilor

Multe dintre locurile noastre de muncă ne cer să ne uităm la ecran pentru o mare parte a zilei. În timp, acest stil de viață poate avea un impact asupra ochilor noștri. Fiind bogată în conținut de zinc și fier, talpa gâștii ne ajută să ne păstrăm vederea în stare optimă.  

Talpa gâștii promovează sănătatea dentară

Nu este nimic mai enervant decât respirația urât mirositoare. Dacă vă întrebați cum să puneți capăt acestei afecțiuni dentare jenante, talpa gâștii este una din soluțiile natural. Nu numai că această plantă vă ajută să scăpați de respirația urât mirositoare, dar ameliorează sângerarea gingiilor și a dinților sensibili.

Vezi și: Băutura alcoolică ce ameliorează durerile de gât. Are efect analgezic, tratează infecțiile și ajută la relaxarea mușchilor

Cum se prepară ceaiul de talpa gâștii

Se adaugă la o cană de apă clocotită două ligurițe de plantă uscată. Se strecoară și se consumă de 2-3 ori pe zi.

Talpa gâștii, efecte adverse

Consumul în exces de ceai de talpa gâștii poate provoca reacții adverse. Puteți avea senzația de sete excesivă și poate provoca dureri de stomac sau diaree.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel