Planta care ajută inima și creierul. Are efecte antispastice. Reduce durerea, ameliorează tusea și calmează crizele epileptice

planta care ajuta inima si creierul - FOTO: Freepik@wirestock
Planta care ajută inima și creierul are multiple întrebuințări medicinale. Este folosită de chinezi încă de acum câteva secole.

Planta care ajută inima și creierul crește numărul de celule albe din sânge. Este vorba despre bujori. A existat un studiu realizat în 2016 în care se constată că compușii activi din bujor pot ajuta la creșterea numărului de celule albe din sânge, precum și la inversarea atrofiei timusului.

Bujorii medicinali (Paeonia officinalis) sunt mai mult decât niște flori frumoase de primăvară, ei se mândresc și cu numeroase proprietăți care ajută la îngrijirea sănătății și la o viață mai bună.

Petalele lor sunt comestibile atât crude, cât și gătite, iar florile ca întreg pot fi consumate la aburi. Din această plantă se obține și ulei esențial. Haideți să vedem ce beneficii au toate acestea în comun pentru a ne calma afecțiunile.

Bujorul are o lungă tradiție în medicina tradițională ca remediu de casă pentru susținerea sistemului imunitar. Aceasta poate ajuta la promovarea unui răspuns imunitar sănătos și poate modula sistemul imunitar.

Vezi și: De ce a murit Ray Liotta. Bolile care au dus la moartea actorului. Simptomul care apare noaptea

Beneficiile pentru sănătate ale bujorului

Din punct de vedere istoric, bujorii au fost folosiți pentru proprietățile lor antispastice, pentru tratarea epilepsiei și prevenirea crizelor. Astăzi, extractele de bujor sunt folosite atât în medicină, cât și în cosmetică.

Bujorii sunt deosebit de benefici pentru piele, iar proprietățile lor antibacteriene și antiinflamatorii sunt interesante pentru a combate îmbătrânirea țesuturilor și pentru a calma erupțiile cutanate.

Rădăcinile de bujor au proprietăți antispastice, analgezice și sedative. Rădăcinile calmează durerile din tractul digestiv și gastrice, ajută la adormire și prelungesc ciclurile de somn.

Bujorii sunt recomandați în caz de iritabilitate și neliniște. Florile de bujor sunt folosite la prepararea unui sirop calmant, eficient împotriva tusei, notează Nature and Garden.

Bujorul reduce stresul oxidativ

S-a constatat că bujorul are proprietăți antioxidante, așa că acesta poate fi folosit ca remediu de casă pentru persoanele care au stres oxidativ.

Există unele studii in vitro în care se arată că bujorul poate ajuta la stimularea producției de imunoglobulină - M la concentrații mici. De asemenea, se observă că producția de anticorpi este inhibată la doze mai mari.

Vezi și: Bolile autoimune, frecvente la 1 din 10 persoane. Femeile, mai predispuse la artită, boala Crohn și boli de tiroidă

Gestionează inflamațiile

S-a constatat că bujorul vă poate ajuta să obțineți ameliorarea afecțiunilor legate de inflamații, cum ar fi artrita reumatoidă. De asemenea, există unele studii în care se constată că bujorul poate ajuta la minimizarea unor factori, cum ar fi durerea, hipertrofia sinovială, degradarea cartilajului și umflarea articulațiilor.

Ameliorează durerea

A existat un studiu publicat în Frontiers in Pharmacology în care s-a observat că compușii din bujor au proprietăți analgezice. Acesta este un motiv pentru care bujorul poate fi folosit ca remediu de casă pentru ameliorarea durerii.

Bujorul, proprietăți antispastice

Există câteva studii în care se arată că bujorul poate fi folosit pentru proprietățile sale antispastice în tratamentul epilepsiei și în prevenirea crizelor.

Bujorul utilizat pentru sănătatea inimii

Bujorul este folosit pentru a susține sănătatea inimii în general. Poate ajuta la protejarea împotriva stresului oxidativ și poate reduce tensiunea legată de stres. De asemenea, poate ajuta la reducerea agregării plachetare și la relaxarea vaselor de sânge, scăzând tensiunea arterială și îmbunătățind circulația.

Vezi și: Idei de mic dejun. Începeți ziua cu aceste mese rapide și ușor de pregătit. Ce faci dacă NU ai timp

Bujorul, eficient în problemele digestive și intestinale

În medicina tradițională, bujorul este folosit pentru a susține o digestie sănătoasă și poate aborda tulburările digestive. De asemenea, în medicina tradițională, bujorul a fost folosit pentru constipație și intestin iritabil cauzat de inflamații.

Bujorul, tonic pentru sânge

Tonicul sângelui este un termen tradițional care este folosit pentru un preparat pentru dureri nervoase nespecifice, febră cronică, reacții alergice, inflamații, gută, oboseală, anemie, artrită reumatoidă, artrită și reumatism. În medicina tradițională, bujorul este folosit ca tonic al sângelui. Poate ajuta la diminuarea inflamației și prezintă proprietăți antispastice și s-a demonstrat că calmează durerile nervoase. De asemenea, puteți folosi bujorul ca tratament topic pentru hemoroizi, notează Home Natural Cures.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel