Piureul de cartofi, un adevărat aliat al frumuseții. De ce să-ți pui piure de cartofi pe față. Efectul e uluitor

Piureul de cartofi - Foto: Freepick @timolina
Piureul de cartofi este perfect pentru o piele impecabilă.  De ce să-ți pui piure de cartofi pe față. Efectul e uluitor.

Cine nu visează să aibă o piele sănătoasă și strălucitoare? Femeile sunt gata să investească sume mari pentru a rămâne tinere și frumoase. Unele petrec ore întregi în saloanele de înfrumusețare, cumpără creme și măști scumpe, iar unele apelează la metodele invazive ale chirurgiei plastice. Dar, în ciuda tuturor eforturilor, ridurile nu dispar de pe ten.

Punctele negre, comedoamele, mituri desființate: Nu sunt cauzate de murdărie. Nu le stoarceți niciodată

Cu toate acestea, femeile neglijează des puterea extraordinară a Mamei Natură. Uneori soluția nu este în portofel. Cele mai simple remedii naturale sunt pline de beneficii anti-îmbătrânire. Printre acestea, se numără o legumă foarte populară, cu virtuți incredibile pentru piele: cartoful. 

Dacă visezi la o piele netedă, fermă și întinerită, cartoful este aliatul frumuseții de care ai nevoie! Și nu este nimic nou: această legumă, plină de amidon, face minuni pentru toate tipurile de ten.

Cartofii conțin antioxidanți, vitamina C, amidon și minerale (potasiu, cupru, sulf și fosfor). Folosit pe ten, cartoful păstrează elasticitatea pielii, luminează tenul, absoarbe excesul de sebum și elimină toate impuritățile.

Lipsa colagenului, vizibilă pe față. Cum se poate stimula colagenul și de ce nu sunt indicate suplimentele

Iată câteva rețete naturale și foarte economice pentru a estompa ridurile și petele de vârstă. În doar câteva zile, vei avea un ten superb!

În zilele noastre, pielea feței este supusă unor teste severe: un stil de viață alert, o dietă bogată în calorii, poluare, stres, hormoni, machiaj, tratamente cu substanțe chimice. Toate acestea deranjează epiderma. Nu e de mirare că tenul este adesea tern, iar imperfecțiunile pielii se înmulțesc. Ca să nu mai vorbim despre trecerea timpului și de apariția primelor riduri. Din fericire, natura poate oferi tenului tot ce are nevoie. 

Până la urmă, de ce să nu pariezi pe produse naturale și ieftine? Aceste produse  îmbunătățesc starea pielii, te scapă de petele de vârstă și reduc vizibil ridurile inestetice.

Cât de des trebuie să îți vopsești părul. Care este cea mai dăunătoare culoare pentru păr și ce se întâmplă dacă alegi culori precum roz, roșcat, mov sau albastru

Bogat în antioxidanți, cartoful luptă eficient împotriva îmbătrânirii. Conține și sulf care se dovedește a fi un puternic agent anti-îmbătrânire: contribuie la formarea colagenului și astfel crește elasticitatea pielii. La rândul său, fosforul va regenera pielea și va reduce ridurile.

În această mască, folosirea sucului de lămâie nu este nesemnificativă: datorită proprietăților sale astringente, reduce toate imperfecțiunile pielii. Ca să nu mai vorbim de faptul că acizii (citric și malic) ajută la eliminarea celulelor moarte pentru a stimula ușor reînnoirea celulelor.

Pentru a pregăti această mască vei avea nevoie de:

½ lingură smântână (poți folosi  iaurt sau ulei vegetal),

2 linguri de cartofi cruzi rași,

1 lingură suc de lămâie.

Modul de preparare

Într-un castron mic, combină toate ingredientele până la omogenizare. Demachiază-te și curăță fața, astfel încât pielea să fie perfect curată. Aplică masca pe față, gât și piept. Masează bine cu degetele cu mișcări circulare. Lasă  masca să stea timp de 20-30 de minute, înainte de a clăti fața cu apă caldă. Aplică această mască noaptea înainte de culcare.

Mască pentru un ten fără riduri sau pete de vârstă

Această mască este foarte eficientă  pentru un ten perfect, fără riduri sau pete de vârstă. 

Ingrediente:

un albuș de ou,

1 cartof proaspăt ras.

Trebuie să bați albușul până se formează o spumă groasă. Adaugă  cartoful ras și amestecă. Curăță bine fața și aplică masca. Se lasă 20 de minute, apoi fața se spală cu apă fierbinte.

Bogat în proteine, albușul de ou are beneficii antioxidante foarte semnificative pentru pielea cu pete de vârstă.

Aplicați una dintre aceste două măști de 3 ori pe săptămână timp de o lună. Vei observa că fața ta este transformată: tenul este radiant, pielea mai fină, suplă și strălucitoare!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel