Urmărește dezbaterea live

Pintea, despre spitalul pentru copii bolnavi de cancer: am cerut date pentru Direcția economică

Sorina Pintea
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut o serie de afirmații cu privire la scandalul legat de construirea spitalului pentru copii bolnavi de cancer. Ea a arătat că a cerut date pentru Direcția economică a ministerului despre investițiile făcute din bani publici.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că în şedinţa cu reprezentanţii celor implicaţi în construirea spitalului pentru copiii bolnavi de cancer a solicitat date pentru Direcţia economică a ministerului despre investiţiile făcute din bani publici.

"Nu cred că a fost un scandal. A fost o şedinţă de lucru care a durat trei ore, într-adevăr, uneori mai tensionată. Dar până la urmă, scopul este acela de a face bine. Am fost acolo 15 persoane (...) Sunt oameni care pot să confirme sau nu ceea ce s-a întâmplat acolo. Nu ştiam nici eu, nici cei de acolo că e vorba de o sumă de 26 de milioane. Niciodată nu s-a pronunţat o cifră în intervalul celor trei ore. Întâlnirea a fost organizată cu scopul de a afla ce se întâmplă cu anumite chestiuni, de ce nu este montat încă RMN-ul din 20 martie 2019 şi care încă nu funcţionează, pentru că ploaia de azi noapte l-a inundat, de exemplu. A costat 3 milioane de lei, prin Banca Mondială. Noi trebuie să dăm explicaţii Băncii Mondiale de ce nu funcţionează RMN-ul", a afirmat Pintea, vineri, într-o conferinţă de presă, citată de agerpres.ro.

Referitor la o eventuală cerere de virare a banilor pentru acest spital către statul român, Pintea a precizat: "Nu s-a cerut niciodată acest lucru".

Ministrul a adăugat că nu are niciun motiv să facă vreo plângere "dacă lucrurile sunt corecte".

"Nu am niciun motiv să cred că nu sunt corecte, dar în momentul în care trebuie să finanţezi o investiţie care nu este proprietatea spitalului, am dreptul să cer nişte date. Am cerut nişte date care se prelucrează la Direcţia economică. Nu au legătură cu plângeri sau cu alte minuni", a explicat Pintea.

Ea a subliniat că are încredere în iniţiativele private şi a menţionat că a donat, prin soţul ei, o sumă de bani pentru acest spital privat în anul 2017.

"Mă bucur când cineva din zona privată face, pentru că poate face mult mai repede decât statul. (...) Statul român nu se poate implica în a gestiona bani privaţi, dar are obligaţia să se implice în gestionarea banilor publici şi atunci când trebuie să facă o investiţie din bani publici, trebuie să se asigure că totul este în regulă. Cred în aceste iniţiative private", a mai spus Pintea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel