Pilule contraceptive, mit sau adevăr despre luarea în greutate?

Pilula contraceptivă
Se întâmplă rar ca unele femei sa se îngrașe atunci când încep să ia pilule contraceptive. Este adesea un efect secundar temporar cauzat de retenția de lichide, și nu de ce mănâncă la masă.  

O revizuire a 44 de studii a arătat că nu există dovezi că pilulele contraceptive au provocat creșterea în greutate la majoritatea femeilor. Și, ca și în cazul altor posibile efecte secundare ale pilulei, orice creștere în greutate este, în general, minimă și dispare în decurs de 2 până la 3 luni.

Dacă se întâmplă să fii una dintre puținele femei care s-au îngrășat, discută cu medicul tău. Îți poate sugera un alt tip de pilule contraceptive. De ce? Deoarece nu toate pastilele sunt la fel.

Pilule combinate, care conțin estrogen și progestin

Cele mai multe pilule contraceptive utilizează același tip de estrogen în diferite doze, dar fiecare marcă de pilule poate oferi un tip ușor diferit de hormon progestin. Rezultatul? Reacții adverse diferite.

Pastilele de azi sunt diferite

Atunci când pilulele contraceptive au fost vândute inițial la începutul anilor 1960, au avut niveluri foarte ridicate de estrogen și progestin. Estrogenul în doze mari poate provoca creșterea în greutate din cauza creșterii apetitului și retenției de lichide. Deci, acum 50 de ani s-ar fi putut discuta că acesta este motivul kilogramelor în plus.

Comprimatele actuale au cantități mult mai mici de hormoni. Așadar, creșterea în greutate este exclusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel