Pierdere de memorie și fructe, legătura incredibilă

Fructele fac parte dintr-un stil de viață sănătos
Mai multe fructe și legume consumate zilnic de către bărbați ar putea reduce riscul pierderilor de memorie, arată un studiu recent publicat în SUA.

Consumul zilnic de mai multe fructe și legume de către bărbați ar putea reduce riscul pierderii memoriei, este concluzia la care au ajuns specialiștii în urma unui studiu îndelungat publicat recent în Academia Americană de Neurologie, notează Harvard Health Publishing.

Timp de 20 de ani, 27.842 de bărbați din Statele Unite ale Americii au participat la un studiu completând chestionare la fiecare patru ani despre câte porții de legume, fructe și alte produse alimentare mâncau zilnic. Oamenilor, care aveau în jur de 51-51 de ani la începutul studiului, li s-au testat periodic gândirea și abilitățile de memorie.

Pierderea de memorie la bărbați, prevenită cu fructe și legume

Ce s-a observat? Bărbații care mâncau mai multe fructe și legume în fiecare zi – prin mai multe, precizează sursa citată, a se înțelege 6 sau mai multe porții - aveau mai puține șanse de a dezvolta abilități de gândire slabă decât cei care au consumat două porții zilnice sau mai puțin.

„Conexiunea? Oamenii de știință au speculat că antioxidanții și substanțele bioactive - cum ar fi vitaminele A, B, C și E, carotenoidele, flavonoidele și polifenolii găsiți în fructe și legume pot reduce stresul oxidativ al creierului, ceea ce poate împiedica disfuncția creierului legată de vârstă, cum ar fi pierderea memoriei", potrivit Harvard Hearth Publishing.

Studiul cu pricina a fost publicat pe 21 noiembrie 2018 pe neurology.org, site-ul Academiei Americane de Neurologie, de către un grup de cercetători. „Cercetările noastre susțin pe termen lung rolul benefic al legumelor, fructelor și sucului de portocale în ce privește funcțiile cognitive", susțin aceștia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel