Pielea și bronzul. Ioana Marinescu: Este o greșeală majoră să nu-i dai tenului lucruri fabuloase doar pentru că ți-e teamă

pielea - FOTO: Freepick
EXCLUSIV
Pielea trebuie pregătită pentru sezonul cald, pentru bronz. Ioana Marinescu ne spune cum facem acest lucru.

Pielea necesită o îngrijire specială în sezonul cald. Soarele poate provoca daune pielii, însă cu o pregătire atentă, aceasta poate arăta fabulos. oana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a vorbit la Pastila de Frumusețe de la Spectacola despre cum trebuie să pregătim pielea pentru bronz. 

”Chiar dacă folosim accelerator de bronzare, de exemplu, care e minunat să fie folosit, este important să folosim o protecție. Poate nu 50. Adică aici depinde de gusturile fiecăruia vizavi de bronzare, dar vreau să spun că neprotejarea tenului poate să ducă la cancere. 

Esențial în schimb este ca după ce ne bronzăm, să aplicăm în funcție de preferințe un calmant, un spray calmant care să aducă beneficii pielii post-bronzare.

Eu  de  exemplu, am formulat o gamă pentru bronzare și post-bronzare. Se numește GITANA, iar spray-ul de după este un spray cu extract de castan care are calitatea de a prelungi bronzul și de a-l intensifica în mod natural, care are calitatea de a super, super-proteja și de a super-calma, iar extractul principal este testat de către producătorul acestuia și pentru a ține departe și insectele. 

E interesant de aplicat la finele expunerii la soare pentru a intensifica și prelungi brozul și pentru a ne scuti de tot felul de arsuri solare pentru a le calma”, a declarat pentru DC Medical, Spectacola și DC News, Ioana Moldovan, fondatorul PLUSH BIO.

Vlad Ciurea, planuri mari pentru Academia Română și Liceul Șaguna, Brașov: Pentru oameni detașați de lucrurile urâte, scandal, politică

Ce nu trebuie să lipseacă

Ioana Marinescu a vorbit despre ce nu trebuie să lipsească sub nicio formă din kitul de îngrijire. 

”Crema de ochi nu ar trebui să lipsească niciodată. Vara, zona ochilor se deshidratează incredibil de repede. Retionizii ar trebui folosiți în fiecare zi, pe tot parcursul anului, cu moderație. Dar vara nu este sub nicio formă o scuză pentru a nu-i  folosi.

Este o greșeală majoră să nu-i dai tenului lucruri fabuloase și ingrediente fabuloase doar pentru că ți-e teamă. Retionizii nu o să facă să te arzi mai tare, nu o să facă să te hipertigmentezi, retinoizii o să te ajute să păstrezi elasticitatea pielii, o să te ajute să facă o microexfoliere.

Microexfoliere înseamnă ceva care nu se vede, care face ca pielea să fie super luminoasă și să arate fabulos tot timpul, dar și să se păstreze cât mai mult timp tânără, fără nicio altă  grijă”, a mai precizat Ioana Marinescu.

Vezi și: Ce se întâmplă în creier când bei VIN sau țuică. Vlad Ciurea: Se stafidește. Doza de alcool este pentru fiecare în parte

Retinoizi, reacții adverse dacă nu folosim protecție. Petele senile, "de care ar trebui să ne fie teamă"

"Se poate înroși pielea, se poate irita. Totul este reversibil, dar de ce să trecem prin episoade neplăcute, când putem să ne bucurăm și atât de beneficiile retinolului. Se poate hiperpigmenta, asta e o problemă. Hiperpigmentarea, care pe parcursul maturizării se poate traduce prin pete senile de care ar trebui să ne fie teamă. Ele se pot instala pe umeri, pe mână, pe decolteu, pe față și e foarte greu să scăpăm de ele și se instalează după o vârstă.

Aici trebuie să avem mare, mare grijă și din acest motiv trebuie să folosim protecție solară.

Petele senile, din momentul în care apar, pot fi scoase cu laser, dar e posibil să rămână pielea mai albă, mai decolorată sau foarte fotosensibilă și cum avem o rază de soare să se repigmenteze.

Singura cale e protecția solară", a mai spus specialistul.

În plus, Ioana Marinescu a vorbit și despre zonele ignorate de multe femei și spune că "pielea corpului îmbătrânește în același timp cu pielea feței, poate chiar un pic mai repede, uneori, pentru că te îmbraci, te dezbraci, e tot timpul agresată, e deshidratată, nu e întotdeauna cremuită".

Potrivit ei, gâtul și mâinile sunt zonele care îmbătrânesc cel mai repede, pentru că sunt agresate, dar și neglijate, de foarte multe ori. 

Vezi mai multe în VIDEO

 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel