Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
În general, petele de vârstă provoacă multe neplăceri doamnelor și domnișoarelor. Mecanismul prin care apar petele de vârstă este exact același cu mecanismul care declanșează apariția bronzului. Cu toate acestea, suntem mulțumiți de un bronz, dar deloc de petele de pe piele.
Ce să faci dacă vezi pe piele o pată pigmentară? În primul rând, nu te agita. Dacă mai devreme se credea că de vină este soarele, acum cosmetologii și medicii sunt siguri că petele pot apărea în urma acneei, a unei accidentări, a unei tăieturi, a unei proceduri cosmetice prost efectuate. În plus, de vină ar putea fi și o modificare a nivelului hormonal.
De ce apar petele de vârstă? Iată o listă de motive pentru care pot apărea pete de vârstă:
- utilizarea prelungită a antibioticelor;
- utilizarea contraceptivele orale și sarcină;
- proceduri cosmetice;
- peeling cu laser-ul, epilare;
- leziuni și vânătăi;
- purtarea frecventă a îmbrăcămintei sintetice;
- boli ale sistemului endocrin, ale sistemului cardiovascular, ale tractului gastrointestinal, ale ficatului;
- stres, tulburări emoționale, tensiune nervoasă.
Dacă ai văzut o pată pigmentară sau dacă petele apar prea des și activ, trebuie să mergi, mai întâi, la un dermatolog. Specialistul îți va putea explica de unde au apărut petele. Odată cu tratarea problemei din interior, petele dispar de la sine.
Dacă, după arsuri solare sau leziuni ale pielii, petele rămân, atunci trebuie să apelezi la produse speciale de îngrijire a pielii, predispuse la pigmentare.
Pigmentarea poate fi eliminată cu ajutorul peelingurilor chimice, mezoterapiei și a altor proceduri cosmetice. La domiciliul pot fi folosite diferite creme, măști, scrub-uri și seruri.
Nu doar produsele și procedurile cosmeticele te pot ajuta să scapi de petele de vârstă. O modalitate bună de a scăpa de excesul de pigmentare și de a lumina ușor tenul este infuzia de pătrunjel.
Toacă mărunt două legături de pătrunjel, toarnă peste ele apă clocotită și lasă să se infuzeze circa două ore. Cu infuzia răcită, șterge-ți fața dimineața și seara.
Masca pentru păr din maioneză de casă face minuni. Folosește-o și tu
Mască de lămâie. Și acidul din lămâie te poate ajuta să scapi de petele de pe ten. Amestecă o linguriță de suc de lămâie, 40 de grame de drojdie și o lingură de lapte. Amestecați bine, apoi aplică pe față. Masca cu suc de lămâie trebuie ținută pe față circa 20 de minute. Clătește apoi fața cu apă rece.
Mască de morcovi. Pentru a pregăti o mască de morcovi, vei avea nevoie de o lingură de smântână, un gălbenuș de ou și o linguriță de suc de morcovi. Amestecă bine totul, aplică masca pe față pentru 20 de minute. Clătește fața cu apă rece și bucură-te de o piele albă și luminoasă.
Care sunt produsele alimentare care îți distrug frumusețea și tinerețea. Ar trebui excluse din regim. Dacă nu poți renunța la ele, limitează consumul.
Medicii spun că produsele alimentare care îți distrug frumusețea și tinerețea, afectează și sănătatea, de aceea trebuie să ai grijă ce pui în farfurie.
Măștile, cremele, scrub-urile, loțiunile și alte zeci de produse cosmetice nu te vor ajuta dacă nu mănânci corect. Acnee, riduri, pete și tot felul de iritații pe ten pot fi rezultatul regimului alimentar incorect.
Care sunt alimentele cu care ne păcălim foamea. De ce nu trebuie să mâncăm cartofii fierbinți
Ești ceea ce mănânci și asta este adevărat. Prin urmare, ar trebui să-ți analizezi dieta și să o corectezi. În primul rând, scapă de produsele alimentare care îți distrug frumusețea și tinerețea.
1. Cafea. Pentru a începe bine ziua, ai nevoie de o ceașcă de cafea. Această băutură stimulează hipofiza (glanda pituitară), ceea ce determină producerea de cortizol, un hormon al stresului. Acesta duce la creșterea rapidă în greutate în zona abdomenului, accelerează procesul de îmbătrânire și subțiază pielea.
Cortizolul crește și nivelul de anxietate. Așa că treci de la cafea la ceai, cât mai curând posibil. De exemplu, ceaiul verde și ceaiul matcha sunt gustoase și revigorante.
Praful care întărește oasele. Previne osteoporoza și menține sănătatea ochilor
2. Alcool. Alcoolul deshidratează organismul și duce la apariția ridurilor sub ochi, deoarece pielea din acea zonă este foarte delicată și reacționează puternic la deshidratare. Dacă consumi alcool, nu uita să bei apă.
4. Zahăr. Dependența de zahăr și de alimentele bogate în zahăr duce la scăderea colagenului și a elastinei. Pielea devine rigidă, se lasă și își pierde elasticitatea naturală. Nici măcar iaurturile naturale nu sunt suficient de sănătoase dacă conțin îndulcitori artificiali. Alege iaurturi fără aditivi și adăugă nuci, fructe, fructe uscate și cereale. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...