Persoanele vaccinate cu Sputnik V sau vaccinurile chinezești nu sunt considerate imunizate în Europa

Vaccin    FOTO pexels
Țări din Uniunea Europeană au interzis accesul nerestricționat pe teritoriul lor pentru persoanele vaccinate cu serurile chinezești sau cu cel rusesc.

În cazurile vaccinurilor chinezești și a celui rusesc, autoritățile din țările membre ale Uniunii Europene nu consideră imunizată o persoană ce a fost inoculată cu unul dintre aceste seruri. Cu toate că lipsesc aprobările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sau a Agenției Europene a Medicamentelor (EMA), mai multe țări europene au comandat și folosit Sputnik V. 

Primele țări care au luat măsuri în acest sens sunt Spania și Franța, care au interzis accesul nerestricționat pe teritoriile lor pentru turiștii care sunt inoculați cu Sputnik V, Sinovac sau orice altă variantă de vaccin chinezesc. Autoritățile franceze și spaniole nu sunt sigure de eficiența vaccinurilor dezvoltate în țările asiatice. 

Liderul guvernului spaniol, Pedro Sánchez, a anunțat că începând cu data de 7 iunie vor avea acces fără restricții pe teritoriul Spaniei persoanele care prezintă un certificat de vaccinare pe care să fie trecute dozele incluse pe lista aprobată de OMS și EMA.

Citește continuarea pe DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel