Pepenele roșu și beneficiile sale. Ajută și la sănătatea PIELII

Pepenele rosu si beneficiile sale. FOTO Pexels @ Andrea Piacquadio
Pepenele roșu nu este doar un fruct foarte delicios, ci are și numeroase avantaje asupra pielii.

Există mai multe fructe cunoscute ca fiind "super fructe", cum ar fi pepenele roșu. Deși preferăm pepenele roșu pentru aroma sa (mai ales în lunile de vară), acesta este, de asemenea, incredibil de hidratant la nivel intern și vine cu o serie de beneficii pentru tot corpul. 

Dincolo de aceste avantaje notabile, s-a demonstrat faptul că pepenele roșu îmbunătățește și sănătatea pielii. Datorită nutrienților săi, pepenele roșu poate ajuta la obținerea unui ten mai luminos, mai neted și mai plin de volum. 

Beneficiile pe care le are pepenele roșu asupra pielii 

Pepenele roșu conține o varietate de vitamine și antioxidanți esențiali, care promovează sănătatea pielii.

"Pepenele roșu are vitaminele A, C și E, precum și o cantitate mare de apă, toate acestea favorizând hidratarea pielii și stimularea colagenului. Vitaminele A, C și E sunt toate parte integrantă a producției de colagen. Consumul de pepene verde, precum și aplicarea acestuia pe piele poate avea efect de anti-îmbătrânire, hidratare și protecție împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.", explică medicul dermatolog certificat și fondator al Skin Cancer & Cosmetic Surgery Center of New Jersey, Adriana Lombardi, potrivit mindbodygreen.

1. Ajută la longevitatea pielii

Principalul beneficiu al pepenelui roșu, pentru îngrijirea pielii, este capacitatea sa de a promova producția de colagen, datorită vitaminei C.

Dincolo de simpla stimulare a colagenului, s-a demonstrat, de asemenea, că vitamina C stabilizează același colagen pentru beneficii serioase pe termen lung. Așadar, nu numai că vitamina C minimizează liniile fine și ridurile, dar previne și revenirea acestora. 

2. Hidratează pielea

Nu este un secret faptul că pepenele roșu conține o concentrație mare de apă. Dar atât vitamina E, cât și vitamina C au, de asemenea, beneficii hidratante. În timp ce vitamina E este cunoscută în comunitatea de îngrijire a pielii, pentru proprietățile sale impresionante de hidratare, s-a demonstrat că vitamina C diminuează pierderea de hidratare. În esență: vitamina E oferă hidratare, iar vitamina C ajută la fixarea acesteia, pentru un ten sănătos.

Citește mai departe pe Spectacola.ro

Vezi și: Cât de benefică este dieta PALEO. Care este opinia specialiștilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel