Trei factori de risc majori duc la...
Pepenele roșu este bogat în nutrienți esențiali pentru organism. Pe lângă faptul că este o sursă importantă de licopen, un puternic antioxidant, fructul minune conține vitaminele A, B6, C, E, potasiu, calciu, zinc, magneziu, acid folic și fier.
Pentru că are fibre și conține în proporție de 90% apă, pepenele ajută la reglarea digestiei și hidratează organismul. Mai mult, datorită antioxidanților, îngreunează îmbătrânirea organismului și luptă împotriva creării celulitei.
Pepenel roșu conțile și citrulină, un aminoacid folosit pentru sintetizarea argininei de către rinichi.
Totodată s-a dovedit științific că cei care care consumă cu frecvență ridicată pepene sunt mai protejate împotriva cancerului, a riscului de astm, boli de inimă, osteoporoză reumatoidă și artrită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Trei factori de risc majori duc la...
Acestea sunt cele mai importante...
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Cercetătorii investighează rolul unor...