Pepenele roșu, fructul sezonului cu beneficii multiple

Pepenele roșu, consumat în cantități moderate, aduce multiple beneficii pentru sănătate.

Pepenele roșu este bogat în nutrienți esențiali pentru organism. Pe lângă faptul că este o sursă importantă de licopen, un puternic antioxidant, fructul minune conține vitaminele A, B6, C, E, potasiu, calciu, zinc, magneziu, acid folic și fier.

Pentru că are fibre și conține în proporție de 90% apă, pepenele ajută la reglarea digestiei și hidratează organismul. Mai mult, datorită antioxidanților, îngreunează îmbătrânirea organismului și luptă împotriva creării celulitei.

Pepenel roșu conțile și citrulină, un aminoacid folosit pentru sintetizarea argininei de către rinichi. 

Totodată s-a dovedit științific că cei care care consumă cu frecvență ridicată pepene sunt mai protejate împotriva cancerului, a riscului de astm, boli de inimă, osteoporoză reumatoidă și artrită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel