Pedichiura spa, rol antibacterian. De ce să-ți bagi picioarele în FOLIE și cum elimini pielea MOARTĂ

pedichiura spa - FOTO: Pexels@arina_krasnikova
Pedichiura spa este cel mai nou răsfăț pentru doamne și domnișoare. În plus are efecte și asupra stării de spirit.

Pedichiura spa este modalitatea prin care doamnele și domnișoarele pot întâmpina vara încrezătoare și într-un mod confortabil. Ne bazăm pe picioarele noastre și trebuie să le oferim îngrijirea de care au nevoie.

Pedichiura – spa în patru pași

Vara se apropie, iar doamnele și domnișoarele vor scoate sandalele din pantofar. Pedichiura conferă confort și încredere. Mai mult, prin pedichiura spa se îndepărtează celulele moarte ale pielii, dar are și rol antibacterian și de înfrumusețare.

Cristina Bombeanu, beauty artist, a vorbit la PRO TV, la emisiunea Vorbește lumea despre pedichiura spa. Este un tratament modern, care reprezintă o îngrijire complexă a picioarelor.

”Acum că vine vara și trecem la sandale, avem nevoie de o pedichiură impecabilă. Astfel, avem nevoie de o pedichiură de tip SPA care se face în mai mulți pași și oferă un confort. La o pedichiură de tip SPA avem mai mulți pași. Am pus o sare minerală în apă cu care înmuiem picioarele și le masăm. Această sare are un rol antibacterian pentru că conține prebiotice. Prebioticele sunt ingrediente care favorizează dezvoltarea probioticelor, adică a bacteriilor potrivite, favorabile pentru pielea noastră. Acesta este primul pas când facem o pedichiură de tip spa. Îndepărtează și mirosul neplăcut”, a spus Cristina Bombeanu, beauty artist, la PRO TV, la emisiunea Vorbește Lumea.

Relaxare și răsfăț

Pedichiura spa înseamnă și răsfăț și relaxare.  Un scrub exfoliant aromatic, hidratant sunt ingredientele care fac ca pedichiura spa să dureze mai mult, dar și să ofere   o stare de bine.

”La pasul doi face un scrub. Luăm un produs cu particule abrazive, aplicăm pe picior, după care masăm circa cinci minute, pentru a îndepărta pielea moartă, pentru a oferi catifelare. Recomand pedichiura de tip SPA pentru că relaxează. Pe talpă avem stimuli senzoriali și masajul acesta ne ajută să avem o stare de bine”, a mai spus Cristina Bombeanu.

Îngrijire în profunzime

Pielea îngroșată pe călcâie sau pe vârful degetului mare oferă nu doar un aspect inestetic, ci și discomfort. Nu toate persoanele au astfel de probleme, dar dacă acestea există, specialiștii oferă tratamente complexe.

”Al treilea pas este opțional, pentru doamnele și domnișoarele care au pielea îngroșată pe călcâie sau pe vârful degetului mare de la picioare. Aceasta apare de o îngrijire nepotrivită, de la încălțăminte nepotrivită, de la temperature scăzute, de la predispoziția noastră, sau de la niște bacterii pe care le putem lua. Atunci poate fi o dermatită.

Avem un tratament de hidratare la al patrulea pas. Există o cremă cu care se masează picioarele. Crema are rolul de a oferi catifelare pielii, strălucire. După ce punem tratamentul cu cremă, împachetăm piciorul cu o folie pentru a crește absorbția substanțelor nutritive în piele, după care le scoatem și facem din nou un masaj.

În cazul în care pielea nu este suficient de hidratată, mai există un pas cu formule de hidratare pe care le aplicăm până aproape de genunchi”, a mai spus Cristina Bombeanu, beauty-artist.

La sfârșitul pedichiurii spa se aplică oja în culoarea dorită. Este cunoscut faptul că fiecărui organ îi corespunde un punct în zona tălpii. Astfel, masajul are rolul de a stimula toate punctele benefice, oferind o relaxare completă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel