Pavel Heghi, medic român stabilit în Germania, uluit de cazul Denisa, copilul miracol: Nu mi s-a întâmplat în toată cariera! Îngerii au fost pentru ea

Pavel Heghi - Foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV
Pavel Heghi, perfuzionist român stabilit în Germania, care s-a întors în țară pentru a salva copii în mod gratuit, a vorbit despre Denisa, copilul miracol.

Pavel Heghi a emigrat din România în urmă cu 25 de ani, iar acum, a revenit în țară pentru a salva vieți, pro bono.

Pavel Heghi, perfuzionist de origine română, face parte din echipa de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR, condusă de Prof. Dr. Victor Costache, echipă ce s-a unit într-un proiect umanitar pentru salvarea copiilor cu malformații la inimă.

Nouă copii cu malformații ale inimii au fost operați la Spitalul Clinic Sanador din București, în perioada 8–12 mai, în cadrul unei misiuni umanitare realizate cu sprijinul unei echipe medicale din Germania.

Aceasta este a treia misiune umanitară de chirurgie cardiovasculară pediatrică organizată la unitatea medicală privată din București. 

"Este important să facem aceste intervenții în România deoarece suntem o țară membră a Uniunii Europene, care trebuie să ofere cetățenilor, locuitorilor, copiilor, aceleași condiții de viață și aceeași șansă la viață pe care le oferă și celelalte țări din Uniunea Europeană copiilor lor. Nu se poate ca medicina, sectorul sanitar să rămână în urmă și să ne neglijăm cele mai fragile categorii de populație. Nu putem lăsa acești copii să fie neîngrijiți", a explicat prof. dr. Victor Costache, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR.

Medicul Pavel Heghi, surprins de cazul Denisa: Nu am întâlnit asta niciodată în toată cariera

O echipă medicală complexă, compusă din chirurgi cardiovasculari, medici anesteziști și de terapie intensivă, cardiologi, perfuzioniști și asistenți medicali specializați, de la Spitalul Clinic Sanador și din 3 centre de prestigiu din Germania – Hanovra, Stuttgart și Munchen – a asigurat tratamentul necesar pentru malformațiile cardiace congenitale unui grup de 9 copii din România.

Denisa este doar un exemplu de copil salvat de medicii SANADOR.

Denisa are acum vârsta de 10 ani, dar în urmă cu doi ani a fost operată după ce a fost diagnosticată cu  malformație cardiovasculară. 

Mai mult despre povestea Denisei - VEZI AICI - Denisa, fetița miracol salvată pro bono Părinții fetei, cu lacrimi în ochi: Nu avea simptome. Datorită lor copilul meu este acum în viață

"Pentru mine Denisa a fost un eveniment pe care nu l-am mai întâlnit niciodată în decursul vieții mele profesionale. Denisa a fost o pacientă operată la Brașov, pentru o malformație cardiacă, iar pentru ea a fost totul ca și reușită și chiar și misiunea a fost reușită.

Trebuie să știți că neobișnuința acestei întâmplări.

Denisa a avut o malformație cardiacă obișnuită pentru noi. Cazul Denisei nu a fost ceva ieșit din comun, dar Denisa a fost o întâmplare mai deosebită pentru noi, pentru că ea a făcut o complicație după operație și noi, revenind după masa de închidere a misiunii, am auzit că nu se simte bine.

Am avut norocul că spitalul era aproape de hotelul nostru, astfel încât am putut ajunge în timp util la spital și așa cum eram îmbrăcați în ținută de gală, am ajuns într-un timp enorm de scurt la spital să o putem ajuta pe această fetiță.

A început să sângereze în apropierea cordului, pe artera principală în aortă. Bine, acestea sunt ca la fiecare operație, riscurile care se pot întâmpla. Pentru ea au fost îngerii.

Pentru mine întâlnirea cu ea este un moment emoționant, pentru că această fată reprezintă pentru noi toți munca depusă, eforturile depuse de întreaga echipă",  declarat Pavel Heghi, în exclusivitate pentru DC Medical.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel