Pătrunjelul întinerește tenul și estompează acneea. Cum se prepară masca ce face minuni

Pătrunjelul întinerește tenul și estompează acneea.JPG
Pătrunjelul întinerește tenul, iar această plantă este un ingredient folosit pentru îngrijirea pielii, pe care o hrănește în profunzime.

Pielea este supusă unor atacuri externe precum poluarea, consecințele alimentației sau ale vârstei. Pe ten apar riduri, pete, acnee. Pielea feței nu este imună la imperfecțiuni.

Descoperă rețeta unei măști de pătrunjel pentru combaterea acneei și a ridurilor.

Pătrunjelul este o plantă care poate fi folosită pentru îngrijirea pielii, deoarece o hrănește în profunzime și lupta împotriva excesului de sebum, datorită numeroaselor vitamine și antioxidanți.

10 alimente bune pentru ficat. Consumă-le și te vei simți mai bine. La ce trebuie să ai mare grijă

Pătrunjelul este unul dintre produsele naturale, cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante. Deși puțin studiat științific, se dovedește a fi un remediu excelent pentru pete maronii, puncte negre și coșuri. Pătrunjelul luminează pielea, mai ales atunci când este folosit proaspăt. Vitamina C, pe care o conține, repară celulele deteriorate ale tenului, îi îmbunătățește elasticitatea și reduce porii.

În plus, conținutul său de flavonoide și beta-caroten îi conferă proprietăți antioxidante pentru a lupta împotriva radicalilor liberi, care provoacă îmbătrânirea pielii. Aplicarea locală a pătrunjelului reduce mai multe imperfecțiuni ale pielii, inclusiv petele și ridurile.

Cinci condimente care te ajută să-ți păstrezi frumusețea

Iată cum se prepară masca de pătrunjel pentru combaterea ridurilor și a acneei

Această mască de pătrunjel va oferi tenului elasticitatea și va repara imperfecțiunile cauzate de timp și agresiunile externe. Pentru asta va trebui să macini 5 fire de pătrunjel și să  adaugi, treptata, apă minerală, până obții o pastă. 

Aplică preparatul pe fața curată și uscată, folosind un tampon de bumbac. Asigură-te că distribui uniform masca pe toată fața. Lasă masca să acționeze cincisprezece minute, apoi spală-te cu apă călduță. Vei vedea că după 2 sau 3 utilizări, tenul tău va fi mai luminos iar ridurile se vor estompa.

Elimină pleoapele căzute, ridurile și cearcănele. Trucul inventat de femeile din Coreea

Mască de pătrunjel cu  oțet de mere și iaurt.

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

1 legătură de frunze de pătrunjel proaspăt,

2 lingurițe de oțet de cidru,

3 linguri de iaurt simplu.

Se macină frunzele de pătrunjel și se amestecă toate ingredientele. Aplică masca pe fața curățată. Lasă masca să acționeze aproximativ douăzeci de minute, înainte de a o clăti cu apă curată. Această mască vă curăță și hrăni pielea. Folosind-o o dată pe săptămână, vei observa schimbări uimitoare pe piele.

Buzele și procesul de îmbătrânire. Cum să le protejezi după 45 de ani

Mască de pătrunjel cu miere și suc de lămâie. 

Vei avea nevoie de:

1 legătură de pătrunjel proaspăt,

1 linguriță de miere,

1 linguriță suc de lămâie.

Se macină frunzele de pătrunjel și se amestecă toate ingredientele până obții o pastă. Aplică pasta pe fața curățată și lasă-o să acționeze aproximativ douăsprezece minute. La final, clătește fața cu apă curată. Folosind această mască de două ori pe săptămână, vei lupta împotriva inflamației și a acneei.

Cinci obiceiuri care dăunează pielii. Majoritatea femeilor greșesc

Dacă vrei să lupți împotriva ridurilor, a petelor și a altor semne de îmbătrânire a pielii, nu este nevoie să te ruinezi cumpărând creme hidratante și anti rid la prețuri exorbitante. În bucătăria ta există produse pline de vitamine. Tot ce trebuie să faci este să prepari rețete potrivite pentru o față luminoasă și curată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel