Patru alimente satisfac pofta de dulce și te ajută să slăbești

Patru alimente satisfac pofta de dulce și te ajută să slăbești. Foto: Freepick @prostooleh
Patru alimente, care au un conținut scăzut de calorii, te ajută să pierzi ușor în greutate. În plus, acestea îți satisfac și pofta de dulce.

Consumul acestor alimente te va menține sătul pentru mai mult timp și vei putea reduce ușor consumul de dulciuri.

Multe produse proaspete, inclusiv majoritatea fructelor și legumelor, sunt de sezon și, odată cu apariția sezonului reci, dispar treptat de pe rafturile supermarketurilor și din frigidere.

În ciuda acestui fapt, sezonul rece nu este un motiv pentru a abandona principiile unei alimentații sănătoase și a începe să mănânci necontrolat făină și dulciuri. Consumă aceste alimente pentru o dietă echilibrată.

Plantele care cresc imunitatea. Una dintre ele, considerată antibiotic natural: Trei picături, de trei ori pe zi

Sfecla roșie este disponibilă în supermarketuri pe tot parcursul anului. Această legumă este excelentă atunci când ții o dietă, deoarece este bogată în fibre și are un conținut scăzut de calorii.

Datorită conținutului  ridicat de fibre, sfecla roșie stimulează creșterii bacteriilor bune în intestin, lucru esențial pentru un sistem digestiv sănătos, așa că adăugarea sfeclei la o dietă sănătoasă te poate ajuta să slăbești.

Sfecla este bogată în acid folic, care ajută celulele să crească și să funcționeze. O sută de grame de sfeclă conține 3,8 grame de fibre și doar 59 de calorii.

Sfecla este un adaos excelent pentru orice salată, mai ales atunci când este asociată cu brânză feta sau brânză de capră. Și această combinație poate face minuni pentru pierderea în greutate, deoarece acizii grași din brânza de capră sunt metabolizați mai repede și te vei simți sătul mai repede. Un studiu recent a constatat că alegerea brânzei de capră în locul brânzei de vaci te ajută  să te simți mai sătul și să mănânci mai puțin, ceea ce este important pentru pierderea în greutate.

Apa de nucă de cocos ajută în reglarea glicemiei și a tensiunii. Ce alte beneficii are și când este contraindicată

Smochinele satisfac perfect pofta de dulce și oferă o serie de vitamine și minerale esențiale. Smochinele sunt bogate în vitamina A, vitamina C, fiind, de asemenea, o sursă excelentă de calciu și potasiu, care îmbunătățesc densitatea osoasă.

Sunt destul de sărace în calorii și bogate în fibre. Includerea alimentelor bogate în fibre, cum ar fi smochinele, într-o dietă echilibrată, te ajută să rămâi sătul și să eviți supraalimentarea. Prin urmare, smochinele te ajută să pierzi în în greutate.

9 supralimente pentru micul dejun. De ce nu trebuie să sari peste această masă

Varza kale este un alt aliment sănătos pentru pierderea în greutate. Această varză este plină de proprietăți benefice, care te pot ajuta să scapi cu succes de kilogramele în plus. Această varză conține foarte puține calorii, dar are câteva proprietăți care susține funcțiile importante ale organismului. Varza kale este un excelent antioxidant care conține calciu, vitamina C, K și fier. 

Cantitatea mare de beta-caroten și vitamina A din varza kale contribuie la creșterea necesară a tuturor țesuturilor corpului, ceea ce înseamnă că un consum de varza kale contribuie la sănătatea pielii și a părului.

4 vitamine care nu trebuie suplimentate. În ce alimente le găsiți și care sunt dozele recomandate

Dovleacul te ajută să pierzi în greutate și să scapi, în mod natural, de grăsimea de pe burtă. Din punct de vedere nutrițional, dovleacul este foarte bogat în vitamine și lipsit de colesterol, sodiu și grăsimi. Din acest motiv, medicii recomandă adăugarea dovleacului în curele de slăbire.

Dovleacul poate fi folosit atât pentru preparate sărate, cât și pentru dulci, fiind o completare perfectă pentru o plăcintă de toamnă sau o supă copioasă în zilele răcoroase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel