Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute

pate vegetal ciuperci - Foto: Freepik
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.

Pateul vegetal rămâne o alegere gustoasă și sănătoasă pentru orice masă, cu singura condiție ca acesta să fie făcut în casă.

Rețeta pe care ți-o prezentăm nu numai că este ușor de preparat, dar oferă și o alternativă sănătoasă și savuroasă la tradiționalul pateu de ficat.

Vezi și: Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post

În caz că nu știați, termenul de pate provine din limba franceză și înseamnă pastă, ceea ce este perfect adecvat, având în vedere consistența cremoasă a acestui preparat.

În rețeta tradițională, pateul se prepară din ficat și carne tocată, adăugând ierburi și condimente.

În versiunea vegană, ficatul este înlocuit cu ciuperci și nuci, care oferă o textură similară. Pentru a recrea aromele clasice, se folosesc ierburi și condimente tradiționale.

Ciupercile sunt ingredientul principal al acestui pateu vegetal. Deși ciupercile albe comune sunt o alegere bună, pentru o aromă mai intensă și profundă, recomandăm utilizarea ciupercilor portobello mici sau a ciupercilor sălbatice.

Timpul total de preparare al pateului vegetal este de 15 minute.

Vezi și:

Boala care poate ucide în câteva luni. Dr. Laura Bălănescu: Este extrem de important diagnosticul precoce

De ce să pui lămâie în lapte. Secretul pe care mulți îl țin ascuns. Rezultatul te va ȘOCA

Ingrediente

- 2 căni de ciuperci tocate

- 1 ceapă mică, tocată

- 3 linguri de pătrunjel (proaspăt, dacă este posibil)

- 3/4 cană bucăți de nucă

- 2 linguri brandy sau sherry (opțional)

- 1 linguriță de sos Worcestershire

- 2 lingurițe de sare

- 1/2 linguriță piper

- 1 linguriță praf de usturoi

- 1 linguriță rozmarin

Boala misterioasă care fură vederea. Simptomele pe care nu trebuie să le ignori

Procesul de preparare este simplu și rapid:

1. Sotarea legumelor

Într-o tigaie, se încinge uleiul și se călește ceapa timp de câteva minute până când devine aromată.

Începeți prin a sota ciupercile și legumele într-o tigaie la foc mediu - mare. Gătiți până când lichidul din ciuperci se evaporă complet și tigaia devine uscată, aproximativ 5 minute. Acest pas este crucial pentru a evita rezultatul unui pateu apos și neplăcut.

2. Adăugarea aromelor

După evaporarea lichidului, adăugați coniac și continuați să gătii până când lichidul se evaporă din nou.

3. Prepararea în robotul de bucătărie

În timp ce ciupercile se gătesc, tocați nucile. Adăugați ciupercile gătite, pătrunjel, rozmarin, sare, usturoi pudră și piper negru. Amestecați până obțineți o pastă omogenă.

4. Ajutarea gustului

Gustați pateul și ajustați condimentele după preferință. De obicei, este nevoie de puțin mai multă sare decât de obicei.

Pateul vegetal este ideal servit rece, alături de biscuiți sau felii subțiri de pâine prăjită. De asemenea, poate fi păstrat într-un recipient ermetic în frigider timp de 3 - 5 zile.

Gustul se îmbunătățește după o zi, când aromele se întrepătrund, astfel că îl puteți prepara cu o zi înainte de momentul când vreți să-l mâncați.

Nu rata: Apă cu lămâie și rozmarin, băutura magică pentru digestie și slăbit. Topește grăsimea de pe burtă și e delicioasă: E un detoxifiant natural

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel