Păstrați-vă pielea strălucitoare și sănătoasă în 2019

Băile calde
Revelionul abia ce s-a încheiat dar nu e prea devreme să începi de pe acum să ai grijă de pielea ta. În primul rând, sperăm că te-ai demachiat după petrecere și că ți-ai curățat bine pielea. Apoi, una dintre dorințele de Anul Nou ar trebui să fie ca pielea ta să fie mai sănătoasă, iar dermatologii au 10 modalități prin care puteți obține asta:

„Tot stresul și excesele din vacanță vă pot lăsa pielea într-o formă proastă, ceea ce vă va face să vă simțiți și voi prost", a explicat dr. Megan Rogge, profesor asistent de dermatologie la Universitatea Texas Health Science Center din Houston.
Acum, că tot a trecut de Revelion și suntem în 2019, „la începutul unui nou an, toți vrem să arătăm foarte bine", a adăugat ea, într-un material de presă al universității. „Vestea bună este că, cu puțin timp și efort suplimentar sau, uneori, doar cu evitarea obiceiurilor proaste, vă puteți schimba starea pielii spre bine".

Iată cum:


Relaxați-vă! Stresul poate provoca multe probleme ale pielii și le poate agrava pe unele. „Încearcă să te relaxezi. Acneea, psoriazisul, eczemele și anumite tipuri de căderi ale părului se înrăutățesc când te simți stresat. Din păcate, acestea sunt cele patru cele mai frecvente neplăceri pe care le semnalează pacienții mei", a spus dr. Rogge. „Yoga sau meditația vă pot ajuta să vă decomprimați, dar chiar și exercițiile simple de respirație pot face diferența", a arătat ea.

Regândiți-vă dieta! O dietă sănătoasă nu numai că ajută la controlul greutății, ci vă va face și pielea să arate mai bine. Dr. Rajani Katta, profesor de dermatologie clinică la UT, îi îndeamnă pe pacienți să „mănânce mai multe alimente bogate în antioxidanți, în special fructe, legume, ierburi și condimente, deoarece s-au dovedit a ajuta la combaterea efectelor radicalilor liberi". Aceștia au un efect nociv asupra pielii.

Folosiți o cremă cu protecție solară: „Chiar și în timpul iernii, razele soarelui încă emit radiații ultraviolete dăunătoare. Vă sfătuiesc să folosiți un produs cu SPF de 30 și să-l aplicați cu periuța de dinți moale, din păr natural, astfel încât să nu uitați să o faceți în fiecare dimineață", a spus dr. Rogge.

Beți multa apă! Este ușor să te deshidratezi iarna. Dincolo de oboseală și alte efecte asupra sănătății, „deshidratarea accentuează, de asemenea, liniile fine și ridurile din piele", a spus dr. Katta.

Îndepărtați machiajul la sfârșitul zilei: Faceți o curățare delicată a pielii, dimineața și seara. „Orice acumulare de murdărie sau ulei în pielea voastră o poate face să arate nesănătos. Poate, de asemenea, să vă blocheze porii, ceea ce va duce la apariția acneei și a iritațiilor", notează dr. Rogge.

Dormiți suficient: Cercetarea științifică vastă susține importanța somnului de frumusețe. „Deprivarea de somn poate crește acele cercuri întunecate de temut din jurul ochilor. Concealer-ul poate ajuta la ascunderea problemei, dar nu există niciun substitut pentru ochii obosiți", a spus dr. Katta.

Utilizați creme hidratante: Pentru rezultate optime, utilizați creme grase, nu loțiuni. "Aplicarea de două ori pe zi este în mod normal suficientă și puteți ajuta la o umidificare mai bună prin aplicarea de cremă în timp ce pielea dumneavoastră este încă umedă după duș sau baie", explică dr. Rogge.

Aveți nevoie de aer curat: efectele calității slabe a aerului pot apărea pe fața dumneavoastră. „Fumul de șigară, chiar și cel „la mâna a doua" și poluarea pot accelera, de asemenea, îmbătrânirea pielii", a arătat dr. Katta. Alimentele bogate în antioxidanți vă vor ajuta să vă protejați pielea împotriva poluării și a radicalilor liberi induși de fum.

Păstrați o rutină a pielii: pentru pielea excelentă se depun eforturi, mai ales pe măsură ce îmbătrâniți. „Setarea unei rutine de dimineață specială pentru piele și a uneia de noapte este crucială deoarece majoritatea regimurilor de îngrijire a pielii dau cele mai bune rezultate când sunt făcute consecvent și fără abatere", a continuar dr. Rogge.

Fiți răbdători: „Deși este natural să doriți ca un produs să aibă un efect imediat, durează de obicei șase săptămâni pentru a putea evalua eficacitatea acestuia și a începe să se observe orice diferență semnificativă", a conchis dr. Rogge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel