Pastile de dietă, laxative. Care este legătura lor cu tulburările alimentare

Alimente, suplimente, medicamente. Foto: Pixabay
Consumul de pastile dietetice și de laxative pentru controlul greutății ar duce, în timp, la tulburări alimentare, susțin specialiștii de la Harvard.

Pastile, laxative. În rândul femeilor tinere fără un diagnostic de tulburare alimentară, cele care utilizează pastile de dietă și laxative pentru controlul greutății au o șansă mai mare de a primi un diagnostic ulterior de tulburare alimentară în decurs de la 1 la 3 ani decât cele care nu au raportat utilizarea acestor produse, potrivit unui nou studiu condusă de cercetători de la Școala de Sănătate Publică TH Chan a Universității Harvard și de la Spitalul de Copii din Boston.

"Știm că pastilele și laxativele dietetice atunci când sunt utilizate pentru controlul greutății pot fi substanțe foarte nocive. Am vrut să aflăm dacă aceste produse ar putea fi un comportament care ar putea duce la un diagnostic de ordine alimentară", a declarat autorul principal al studiului, S. Bryn Austin, profesor la Departamentul de Științe Sociale și Comportamentale la universitatea amintită, respectiv director al STRIPED (Inițiativa Strategică de Pregătire pentru Prevenirea Tulburărilor Alimentare), potrivit sciencedaily.

Pastile, laxative. Mii de femei participante la studiu

Utilizarea de pastile sau laxative pentru dieta fără rețea nu este recomandată de furnizorii de servicii medicale ca un mod sănătos de a gestiona greutatea și poate avea consecințe severe asupra sănătății, inclusiv hipertensiunea arterială și leziuni ale ficatului și rinichilor, avertizează medicii.

Cercetătorii au analizat datele de la 10.058 de femei și fete cu vârste cuprinse între 14 și 36 de ani, care au participat la Studiul Growing Up Today din SUA, din 2001 până în 2016. Au descoperit că printre participanții fără tulburări de alimentație, 1,8% dintre cei care au folosit pilule alimentare în ultimul an a raportat primirea unui prim diagnostic de tulburare alimentară în următorii 1-3 ani, comparativ cu 1% dintre cei care nu au utilizat produsele. Ei au descoperit că, dintre acești participanți, 4,2% dintre cei care au folosit laxative pentru controlul greutății au primit un prim diagnostic de tulburare alimentară ulterioară, comparativ cu 0,8% dintre cei care nu au utilizat aceste produse pentru controlul greutății. Cercetătorii au solicitat politici care să restricționeze accesul la aceste produse, inclusiv interzicerea vânzării pastilelor alimentare minorilor.

Studiul a fost publicat online în American Journal of Public Health și poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel