De ce să pui o lingură de zeamă de lămâie când fierbi pastele

Paste
Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, recomandă adăugarea conținutului unei linguri de seamă de lămâie când fierbem paste.

Ca textura pastelor să rămână ”netedă și plăcută, chiar și după gătire” ar fi bine să adăugați conținutul unei lingurițe de zeamă de lămâie, recomandă Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj.

Despre acest aspect, acesta a scris pe pagina de Facebook dedicată proiectului său, Știință cu sare și piper:

”Este indicat să adăugăm o lingură de zeamă de lămâie atunci când fierbem pastele? Fierberea pastelor într-o apă acidifiată prin adăugarea unei linguri de zeamă de lămâie sau de oțet, păstrează textura pastelor netedă și plăcută, chiar și după gătire. Într-o apă cu pH de 6 proteinele sunt neutre din punct de vedere electric, aspect care facilitează recombinarea aminoacizilor rezultând o rețea proteică eficientă care încorporează moleculele de amidon, iar în acest fel pastele nu vor fi lipicioase”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel