Pasca, dulcele specific Paștelui. Când trebuie să o mâncăm. Ioniță: Este unul din deserturile sănătoase, este ideal

Pasca - Foto: Freepick
EXCLUSIV
Pasca este de nelipsită de pe mesele românilor în ziua de Paște. Când se consumă pasca.

Pasca poate fi preparată în diverse moduri. Varianta tradițională conține aluat de cozonac, care în combinaţie cu brânza aduce un aport foarte mare de calorii. Cei care nu vor să consume prea multe calorii, pot încerca pasca fără aluat. 

Pasca, dulcele sănătos

Pacca este un desert tradițional de Paște în multe țări, inclusiv în România și în alte țări din Europa Centrală și de Est. Este un tort dulce, de obicei rotund, făcut dintr-un aluat dulce și umplut cu brânză dulce, stafide, ouă, smântână, vanilie și alte ingrediente. Pasca este adesea decorată cu un vârf de brânză sau fructe confiate și este servită ca desert de sărbători în timpul sărbătorilor Pascale.

Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, la ce să fim atenți când consumăm pască. În plus, aceasta nu poate fi mâncată oricând. 

”Dacă gătim pasca într-un mod prietenos cu nutriţia, poate să fie sănătoasă şi binevenita pe masa de Paşte.

Atenţie mare la cantitatea de zahăr adăugata. În rest, pasca este unul din deşerturile sănătoase. Este ideal să fie consumată în prima parte a zilei şi nu seara”, a explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Pasca, rețetă

Chef Sorin Bontea ne prezintă cum să gătim o pască delicioasă și pufoasă fără aluat, un preperat care nu necesită mult timp de pregătire și nici multe ingrediente. Dacă sunteți cu pregătirile pe ultima sută de metri, atunci această rețetă este perfectă pentru că nu durează mai mult de 10 minute. 

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Ingrediente:

700 grame brânză dulce

Smântână

Unt

4 ouă

Gris

Făină

250 grame zahăr tos

Două pliculețe zahăr vanilat 

Stafide

Esență de vanilie

Coajă de lămâie

Mod de preparare

Se amestecă ouăle și zahărul timp de două minute.

Se adaugă brânza de vaci.

Este foarte important ca la această rețetă, compoziția să fie cât mai omogenă.

Se adaugă 80 unt. Trebuie să fie la temperatura camerei.

Adăugăm coajă de lămâie și 50 de grame de făină și 100 de grame de gris și 200 de grame de stafide hidratate în puțină apă caldă. 

Se pune totul în formă și se bagă în cuptor timp de o oră la 160 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel