Părul de pe degetele picioarelor, ce înseamnă. Ce se întâmplă dacă este prea mult și cum îți afectează sănătatea

parul de pe degetele picioarelor - FOTO: Freepik@peerafoto
Părul de pe degetele picioarelor are o semnificație aparte despre starea ta de sănătate.

Părul de pe degetele picioarelor este destul de deranjant, mai ales în cazul femeilor. Potrivit experților, dincolo de aspectul inestetic pe care îl percepeți, părul de pe degetele picioarelor este un indicator puternic privind starea de sănătate.

A avea degetele de la picioare păroase este de fapt un semn de sănătate bună.

"Să ai păr pe degetele de la picioare este un semn bun pentru că înseamnă că ai o circulație bună. Nu poți produce păr pe degetele de la picioare fără să ai o sursă de sânge", spune Jeremy Ousey, un podiatrist cu sediul în Regatul Unit, potrivit Fatherly.

Vezi și: Dușul, necesar, dar contează și momentul în care te speli. Când nu ar trebui să faci duș niciodată. Îți poate afecta inima

Ce se întâmplă dacă nu ai păr pe degetele picioarelor

Fumatul și afecțiunile cronice de sănătate, cum ar fi diabetul sau colesterolul ridicat, pot face că vasele de sânge să se întărească sau să se blocheze, ceea ce reduce fluxul de sânge și îngreunează creșterea părului.

"Cu cât te îndepărtezi mai mult de inimă, cu atât circulația va fi mai săracă. Asta înseamnă că este cel mai dificil să-ți aduci sânge la degetele de la picioare", spune Ousey. 

Potrivit acestuia, dacă ai păr pe fiecare deget de la picioare, înseamnă că inima pompează sângele corect. Dar dacă nu ai păr pe degetele de la picioare, nu intra în panică cu privire la circulația ta sanguină.

Încălțămintea nepotrivită și frecarea pot face ca părul să cadă de pe degetele de la picioare. În plus, genetică și etnia joacă un rol în cantitatea de păr pe care o aveți pe pe degetele de la picioare. Și dacă aveți părul mai deschis la culoare, va fi mai dificil de observat.

Vezi și: Planta care previne bolile cardiace și cerebrale. Are și efect afrodisiac. Conține Vitamina C, antioxidanți și minerale. O poți consuma în ciorbe, salate sau chiar suc

Părul de pe degetele picioarelor, ce afecțiuni poate indica

Iată câteva cauze din care poți avea mai mult păr pe degetele picioarelor.

- ereditatea

- medicamente

- tulburare ovariană

- tulburări suprarenale, notează Healthline.

Discutați cu un medic dacă vă îngrijorează faptul că ați putea avea oricare dintre aceste afecțiuni. Un medic poate oferi un diagnostic ferm pentru motivul pentru care degetele tale de la picioare sunt păroase și îți poate recomanda opțiuni de îndepărtare, dacă te gândești la acest lucru.

Ce se întâmplă când există prea mult păr pe degetele de la picioare

În unele cazuri foarte rare, cancerul picioarelor și degetele de la picioare poate avea un impact asupra creșterii părului.

"Unele tipuri de cancer ar putea provoca creşterea excesivă a părului la nivel local, dar acest lucru este foarte rar. Mai puțin de 5% dintre cancere apar la nivelul picioarelor. Cu toate acestea, în cazul în care părul a crescut rapid pe degetele de la picioare și au existat alte semne de sănătate, atunci acesta ar putea fi un semnal de alarmă", spune Ousey.

Hipertricoza genetică este o altă afecțiune care poate provoca creșterea excesivă a părului pe degetele de la picioare sau oriunde altundeva pe corp. Se crede că este cauzată de o mutație genetică spontană care poate fi transmisă de la părinți la copiii lor.

Dacă ați avut o grefă de piele după o arsură sau un accident, atunci ar putea crește părul în exces pe degetele de la picioare.

Vezi și: Cât de pură este apa de ploaie pe o planetă toxică. "NU mai e sigură de băut sau de spălat!". Dorobăț: Riscul de contaminare cu bacterii, foarte ridicat

Părul de pe degetele de la picioare poate fi îndepărtat. Cu o condiție

Dacă părul de la picior te deranjează, rasul degetelor de la picioare sau îndepărtarea parului prin electroliză (epilarea cu laser) sunt opţiuni sigure. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă radeți părul de la picioare dacă sunteți pe cale să suferiți o intervenție chirurgicală la picioare, deoarece bărbieritul poate provoca mici tăieturi în piele care ar putea permite bacteriilor să intre în organism în timpul intervenției chirurgicale.

Dar, potrivit lui Ousey, în cea mai mare parte ar trebui să fii mândru de părul tău de la picioare. Arată că ești în formă și sănătos.

"Este un semn de sănătate bună pe care sunt întotdeauna încântat să-l văd", spune el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel