Părul, afectat în timpul somnului. Ce să nu faci niciodată înainte de a dormi

parul - FOTO: Freepick
Părul este afectat în timpul somnului. Ce să nu faci niciodată.

Părul se poate deteriora în timpul somnului. Menținerea părului lung protejat în timpul somnului poate fi o situație dificilă. Dacă te-ai trezit vreodată cu părul lung ondula, încurcat sau împletit, știi despre ce e vorba. Atunci când ai părul lung, dormitul fără a-l asigura corespunzător poate duce la mai mult decât o zi proastă a părului. În timp, obiceiurile tale de somn pot duce la ruperea părului și alte daune, potrivit Healthline.

Dormitul cu păr lung

Cele mai dovedite modalități de a proteja părul lung în timp ce dormi se concentrează pe produsele pe care le aplici peste noapte și strategii de hairstyling pentru a preveni ruperea. Factorii de mediu, cum ar fi umiditatea din păr și așternutul, pot juca, de asemenea, un rol.

Utilizați o față de pernă de mătase sau satin

Dacă ai tendința să te arunci și să te întorci în pat, părul tău se freacă de fibrele de fir din pernă de fiecare dată când te miști. Acest lucru vă poate stresa părul și poate duce la încrețire. În cele din urmă, poate provoca chiar rupere.

O fată de pernă cu fibre de mătase sau satin poate reduce timpul de frecare al părului în timp ce dormi. Satinul și mătasea sunt fibre hipoalergenice și de răcire, spre deosebire de bumbac.

Vezi și: Dezlipirea de retină, cauze. Cum recunoști simptomele. Poate duce la orbire

Temporiză-ţi duşurile în mod diferit

Dacă te culci cu părul ud, acest lucru poate contribui la ruperea părului. Firele de păr sunt mai slabe atunci când conțin umiditate. Dacă programul îți permite, încearcă să-ți speli părul la o oră când are destul timp să se usuce la aer înainte de a te culca. Nu uita să închei dușurile cu o explozie de apă mai rece pentru a ajuta la sigilarea umidității în păr.

Înfășurați-vă părul într-o eșarfă

În funcție de tipul de păr, ai putea prefera să folosești un material de mătase sau satin pentru a reduce și mai mult frecarea în timpul somnului. Înfășurându-ți cu grijă părul eviți orice umiditate sau transpirație care îți poate face părul să se încrețească.

Dormitul cu părul înfășurat funcționează cel mai bine dacă preferați să vă treziți cu o coafură netedă și dreaptă.

Vezi și: Ai anumite pofte? S-ar putea să ai deficit de vitamine sau probleme psihice

Protejați vârfurile cu un ulei esențial

Vârfurile parului pot suporta greul în timp ce dormi. Vă puteți proteja vârfurile folosind uleiuri esențiale înainte de a vă îndrepta spre culcare. Aplică uleiul pe păr, concentrându-te în special pe capete. Acest lucru vă poate ajuta să vă sigilați părul împotriva frecării și să împiedicați despicarea firelor de păr.

Ce să nu faci cu părul lung

- Nu dormi cu părul într-o coadă de cal.

- Evitați clemele metalice și elasticele. Treceți la o opțiune mai prietenoasă cu somnul, cum ar fi un elastic de păr din satin.

- Nu adormi cu părul ud.

Vezi și: Sinuzita, cauze, factori de risc și tratament. Medic: Este de mai lungă durată, ca să tratezi cu adevărat

De ce să nu mai dormi niciodată cu părul desfăcut

Un păr sănătos, puternic și frumos nu stă doar în spălarea lui, ci și în modul în care-l îngrijim. Anumite obiceiuri greșite pe ca le avem ne afectează mult podoaba capitară. Printre aceste obiceiuri se numără dormitul cu părul desprins.

Deci, dacă te numeri printre persoanele cu un păr mediu sau lung, trebuie să fii foarte atent. 

De ce să nu mai dormi niciodată cu părul desprins

1. Crește mai lent

Atunci când firele se încurcă între ele, sunt mai mari șansele ca vârfurile să se despice și, în cele din urmă, să se rupă. Părul deteriorat crește mult mai lent decât unul sănătos.

Dacă observi că nu îți mai crește după o anumită perioadă, ai putea să încerci să dormi pentru un timp cu el prins și să observi dacă există îmbunătățiri în acest sens.

2. Provoacă acnee

În cazul în care ai pielea sensibilă și predispusă la acnee, cel mai bine ar fi să dormi cu părul prins, dacă este lung, pentru ca acesta să nu îți atingă fața în timpul somnului.

Produsele de styling, dar și praful și alte impurități de pe suprafața firelor de păr pot intra în contact cu pielea ta și să îți provoace iritații, coșuri sau alte imperfecțiuni.

Vezi și: Medicii, doborâți de burn-out. Păun: Să-l privim pe medic ca pe un om! Sunt sacrificii, nu există timp liber, telefonul sună permanent, pacienţii te solicită la orice oră din zi şi din noapte

3. Se electrizează

Chiar dacă folosești produse de îngrijire pentru a combate energia statică și efectele acesteia, un alt motiv pentru care părul tău se electrizează ar fi din cauza faptului că dormi cu el desfăcut.

Un păr hidratat nu se electrizează, iar faptul că firele se freacă de suprafața pernei în timpul nopții nu va face decât ca acesta să își piardă uleiurile naturale și să devină uscat și lipsit de strălucire.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel