Generația Z și tinerii Millennials...
Sărbătorile au și o față nefardată, plină de amărăciune și tristețe. Apropierea sărbătorilor poate scoate la lumină problemele cu care se confruntă anumite familii. Tot în această perioadă apar și cazurile de suicid.
Când vine momentul să planificați o petrecere de sărbători pentru prieteni și membrii familiei, poate exista o presiune suplimentară de a vă asigura că totul este perfect. Pentru cineva care se confruntă cu anxietate în mod regulat, acest lucru poate adăuga la simptomele zilnice care adesea sunt debilitante. Este important să fim realiști atunci când ne pregătim pentru sărbători. Celebrările tale nu trebuie să fie perfecte, și nu trebuie să satisfaci pe toată lumea. Pe măsură ce familiile se extind, tot mai mulți oameni vor avea contribuții la tradițiile pe care doresc să le practice. Este în regulă să schimbi modul în care petreci sărbătorile și cu cine le petreci.
Dr. Silvana Capriș, psiholog specialist clinician, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL despre ce probleme este vorba, de fapt.
Cauza principală, potrivit specialistului, se regăsește adesea în amintirile neplăcute din copilărie legate de sărbători. Oamenii care au trăit experiențe negative în aceste perioade pot avea dificultăți în a găsi bucuria și conectarea în familie în timpul sărbătorilor. Mai mult, în anumite familii lipsesc înțelepciunea și capacitatea de a lăsa la o parte conflictele nerezolvate, transformând astfel sărbătorile într-un factor declanșator pentru problemele conjugale.
”Cazurile se înmulțesc în apropierea Paștelui sau a Crăciunului pentru că oamenii de cele mai multe ori nu au avut în copilărie amintiri plăcute cu aceste evenimente. Din păcate în anumite familii nu există înțelepciunea de a lăsa armele jos și de lucrurile care nu au mers și să se poată bucura de o perioadă când sunt împreună. În realitate, sărbătorile trebuie să însemne conexiune iar atunci când familiile încearcă să facă această conexiune, atunci familiile observă aceste probleme cu care se confruntă. Dacă înțelegem aceste lucruri ne vom îndrepta spre normalitate”, a declarat Silvana Capriș psiholog specialist clinician în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Cu toate că Sărbătorile aduc cu ele aspecte frumoase și tradiții plăcute, este important să fim conștienți de faptul că nu pentru toată lumea această perioadă este una de bucurie și fericire. Înțelegerea, comunicarea deschisă și capacitatea de a lăsa la o parte conflictele pot contribui la transformarea sărbătorilor într-un moment autentic de conectare și împăcare în cadrul familiei.
Deși sărbătorile aduc adesea bucurie și momente speciale, există și anumite aspecte negative asociate cu această perioadă. Unele dintre impacturile negative ale sărbătorilor pot include:
Cheltuielile legate de cadouri, decorări, și evenimente sociale pot pune presiune financiară asupra multor oameni. Mulți se simt obligați să cheltuiască mai mult decât își permit, ceea ce poate duce la datorii și anxietate financiară.
În timp ce pentru mulți oameni sărbătorile înseamnă reunirea cu familie și prieteni, pentru alții pot fi un timp dificil, accentuând sentimentele de singurătate și izolare.
Sărbătorile pot aduce o presiune socială pentru a arăta că suntem fericiți și că avem o viață plină de succes. Aceasta poate duce la comparații negative și la o presiune psihologică de a satisface așteptările sociale, potrivit Harbor Mental Health.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Acesta este detaliul la care să fii...