PE susține contribuția noilor generații de produse electronice cu tutun sau lichid cu nicotnă ca strategie pentru reducerea riscurilor asociate fumatului

Foto: Pexels
Parlamentul Uniunii Europene susține contribuția noilor generații de produse electronice cu tutun sau lichid cu nicotnă ca strategie pentru reducerea riscurilor asociate fumatului.

Într-un raport recent privind prevenirea și tratarea cancerului, adoptat cu majoritate de voturi, Parlamentul Uniunii Europene subliniază contribuția potențială a noilor produse alternative la fumat precum țigările electronice sau produsele care încălzesc tutunul în reducerea riscurilor asociate fumatului.

Raportul notează că „țigările electronice ar putea permite unor fumători să se lase progresiv de fumat”, potrivit eurovape.eu.

Acesta este primul for legislativ din lume care susține introducerea noilor categorii de produse cu risc redus (precum cele care încălzesc tutunul, produsele de vapat) ca parte a unor strategii pentru reducerea riscurilor asociate fumatului. 

Mai multe studii internaționale au arătat că noile tipuri de produse electronice cu tutun sau cu lichid cu nicotină au un potențial mai scăzut de risc decât fumatul. Potrivit Public Health England (PHE), țigările electronice sunt cu 95% mai puțin dăunătoare decât tutunul, iar riscul de cancer scade cu 99,6%, citează aceeași sursă. 

”Este o declarație de referință din partea Parlamentului European (...). Încurajăm și alte instituții europene – în special Comisia Europeană – să reflecteze asupra idei și să se asigure că politicile adoptate urmează știința, nu invers”, a declarat Dustin Dahlmann, președintele Independent European Vape Association (IEVA).

În contextul recent al revizuirii Directivei pentru produse din tutun, președintele IEVA consideră că o posibilă interzicere a aromelor în noile categorii de produse ar fi o greșeală majoră, deoarece varietatea aromelor este unul dintre principalele motive pentru care fumătorii adulți aleg alternativele la fumat precum țigări electronice sau produse care încălzesc tutunul.

În România, producătorul BAT este liderul local al pieței tutunului. BAT investeşte la nivel global peste 400 de milioane de lire sterline pe an în inovaţie şi în dezvoltarea de produse noi, cu risc redus*, precum produsul său inovator de încălzire a tutunului, iar peste 1.500 de specialiști lucrează în diviziile de cercetare și dezvoltare ale companiei.

*Bazat pe dovezile existente și presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse. Aceste produse nu sunt lipsite de risc și provoacă dependență

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel