Pandemia COVID-19 a creat „furtuna perfectă” pentru violența în familie. Efecte colaterale neluate în seamă
19 mai 2021, 19:12

Abuz, violență domestică
Pandemia COVID-19 are și alte efecte colaterale decât cele de care știam deja: este „furtuna perfectă” care a exacerbat violența în familie arată o nouă lucrare de specialitate.

Într-un articol publicat în revista International Journal of Mental Health Nursing (link direct lucrare), experții subliniază că pandemia COVID-19 reprezintă „furtuna perfectă” pentru violența în familie, unde un set de circumstanțe rare s-au combinat pentru a agrava violența partenerului intim, abuzul în familie, violența în familie și abuzul asupra copiilor.

Factorii din timpul pandemiei care s-au reunit pentru a contribui la violența în familie pot include stres și traume crescute, dificultăți economice, izolare impusă și scăderea accesului la sprijin comunitar și la cel bazat pe credință.

Autorii notează că oficialii din domeniul sănătății publice și profesioniștii din domeniul sănătății mintale trebuie să fie conștienți de impactul dezastrelor asupra violenței în familie și că trebuie să se străduiască să identifice persoanele cu risc și să ofere sprijinul foarte necesar.

„Situațiile de urgență și dezastrele, cum suntem în cazul pandemiei COVID-19, sunt cunoscute a crește stresul asupra persoanelor și familiilor. Un rezultat nefericit al acestui stres este creșterea violenței în familie ”, a declarat autorul principal Kim Usher, asistentă de la Universitatea din New England, din Australia. „Asistentele medicale sunt bine plasate pentru a oferi intervenții timpurii pentru a reduce stresul asupra familiilor și pentru a-i ajuta pe cei pentru care violența în familie este un risc sau o realitate”, a continuat acesta.

„Pentru a oferi protecție și a preveni violența, este necesar să se includă grupurile cu risc în răspunsul la dezastre și în planificarea comunității. Un astfel de plan ar putea implica grupuri de lucru de gen și dezastre la nivel comunitar local și național”, atrag atenția autorii lucrării, la finalul acesteia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?