Palpitații după ce ai mâncat? Vezi care poate fi cauza

Alcoolul sau unele alimente pot avea ca efect palpitații FOTO: pexels.com
Palpitațiile pot apărea din multe motive, dar uneori, apar imediat după masă.  În aceste cazuri, unele alimente pot fi de vină.

Palpitații cardiace apar atunci când inima începe să bată mai repede și dă senzația neplăcută în piept sau gât. Palpitațiile îi pot face pe oameni să simtă că nu pot respira și, de asemenea, îi pot face anxioși, potrivit medicalnewstoday.com.

Dar, dacă palpitațiile cardiace apar după masă, alimentele sau băuturile consumate recent pot fi responsabile. Ceva din dietă ar putea, de asemenea, să determine palpitații ale inimii după culcare, deși acest lucru ar putea apărea și datorită unei afecțiuni medicale.

Alimente care pot da palpitații

Alcoolul este o cauză obișnuită a unei modificări a ritmului cardiac. Cercetătorii de la Universitatea din California, San Francisco, au descoperit că alcoolul ar putea declanșa palpitații cardiace la persoanele cu aritmie cardiacă. În special, a fost un declanșator comun pentru persoanele cu fibrilație atrială, o afecțiune care determină partea superioară a inimii, care cuprinde atria, să iasă din ritm cu ventriculii sau partea inferioară a inimii.

Medicii nu sunt siguri exact de ce alcoolul afectează inima în acest fel, dar știu că unii oameni sunt mai vulnerabili la efectele acestuia decât alții.

Cofeina este un alt aliment depsre care unii cercetători cred că poate provoca palpitații. Cofeină pot să conțină și băuturile gazoase, ceaiuri, ciocolată sau băuturi energizante.  

Cu toate acestea, un studiu din 2016 pe care Jurnalul American Heart Association a publicat că nu a găsit nici o corelație între consumul de cofeină și ritmurile neregulate ale inimii.

Reacții individuale. Oamenii pot avea, de asemenea, reacții individuale la anumite alimente sau băuturi, ceea ce poate duce la diverse simptome. Acestea ar putea include palpitații cardiace. Medicii recomandă de multe ori ca atunci când observați simptome după consumarea anumitor produse să țineți un jurnal pentru a monitoriza ce mâncați și ce beți și după care alimente apar simptomele.

Acest lucru ar putea ajuta la conectarea unor simptome cu anumite elemente din dietă.

Unele medicamente pentru frig, alergie și astm conțin fenilefrină sau pseudoefedrină, care pot crește frecvența cardiacă.

Persoanele cu diabet zaharat pot folosi insulina pentru a scădea glicemia. În cazul în care glicemia scade prea mult după consumul alimentar din cauza excesului de insulină, acestea pot prezenta palpitații cardiace.

Suplimente. Unii oameni iau suplimente alimentare înainte sau după masă, ceea ce ar putea afecta ritmul cardiac. Exemplele de suplimente nutritive care pot afecta frecvența cardiacă includ portocala amara, Ephedra, ginseng, păducel, valeriană.

Fumatul. Unii oameni fumează o țigară înainte sau după ce mănâncă, ceea ce poate provoca palpitații ale inimii.

Palpitațiile pot apărea și di nalte cauze, care nu au legătură cu alimentele. Cauzele frecvente sunt anxietatea, scăderea tensiunii arteriale, nivel scăzut al glicemiei, sau boala tiroidiană. De asemenea, pot fi boli cardiace precum insuficiența cardiacă, cardiomiopatia sau alte tulburări.

Poate fi obișnuit ca femeile gravide să aibă palpitații ale inimii atunci când stau pe spate.

Palpitațiile nu trebuie ignorate, inclusiv cele care apar după masă și ar trebui o vizită la să un medic, mai ales dacă apar în mod regulat.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel