Pacient de 32 de ani, cu COVID, în stare gravă deoarece a refuzat oxigenul. Citise pe rețelele sociale că e periculos

Bolnav cu COVID, pe patul de spital   Facebook Laurentiu Ivanovici
Un tânăr de 32 de ani din Cluj a ajuns în stare gravă cu COVID deoarece a refuzat oxigenul. Acesta ar fi citit pe Facebook că oxigenul e periculos.

Un tânăr de 32 de ani, cu COVID, din Cluj, a ajuns în stare gravă la spital după ce a refuzat oxigenul deoarece citise ”studii” pe Facebook că acesta ar fi periculos.

”Caz recent din Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj. Un tânăr de 32 de ani, depistat cu COVID-19, ajunge în stare gravă la spital, cu afectare pulmonară de 75%. E pus pe o secție de preterapie intensivă, unde i se oferă oxigen. Refuză. Spune că a citit studii pe internet, pe Facebook, care susțin că organele interne se refac singure, iar oxigenul îți provoacă edem pulmonar sau cerebral. Medicii au făcut pe dracu în patru să-l salveze. Nu au renunțat la el și-au mers pe rând să discute. Nu aveau cu cine, bărbatul era de neînduplecat.

(...)  Familia îl susținea. Omul a vrut apoi să meargă la toaletă și-a văzut că nu se poate mișca din pat. Și că are nevoie de ploscă. A încercat să se ridice, dar nu găsea nici o resursă de aer. De putere. Nu mai avea. A acceptat oxigenul. Acum e bine, în refacere. "Vă mulțumesc, doamnă doctor", a spus”, mărturisește un jurnalist din Cluj despre acest caz, pe Facebook, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel