Pacient cu COVID-19, care nu credea în coronavirus, live de pe patul ATI: „Uitați cum am ajuns! Medicii m-au readus la viață”

Emil Ficior. Foto: Alba 24
Un pacient COVID-19 în vârstă de 39 de ani, internat la Secția ATI a Spitalului Municipal din Aiud, a ținut să le mulțumească, de pe patul de spital, medicilor și asistentelor care i-au salvat viața. Nu a crezut în virus, dar după experiența cumplită prin care a trecut îi roagă pe toți cei care îl cunosc să nu ignore pericolul.

„M-am născut a doua oară, m-au readus la viață. Mulțumesc întreg personalului Spitalului Aiud ATI, neurologie, infirmierele, asistentele care au fost după noi ca după niște copii și și-au dat silința a ne ține în viață. Nu am cum sa va răsplătesc toată viața mea”, spune Emil Ficior, un bărbat de 39 de ani, din Ocna Mureș, care a ajuns în stare gravă pe secția ATI, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2.

Bărbatul a făcut un video live pe Facebook în care le-a transmis cunoscuților să nu mai ia în glumă COVID-19, așa cum făcuse și el.

„Nu am crezut în COVID”, spunea bărbatul care are masca de oxigen pe față. 

Din fericire, a avut noroc. După 14 zile de chin, Emil Ficior s-a vindecat și a fost externat. Bărbatul a mărturisit pentru alba24.ro că, la un moment dat, au început să îl doară articulațiile, să aibă o stare de somnolență și să aibă saturație mică. Trebuia să iasă pe balcon pentru a putea avea aer.

Ca mulți alți români, în loc să meargă imediat la spital, bărbatul a ales să stea acasă timp de aproape patru zile, dar starea sa de agrava. Când într-un final l-a văzut medicul de familie, acesta l-a trimis urgent să își facă un test COVID.

Nu a mai apucat să afle rezultatul testului, pentru că starea sa de sănătate s-a degradat foarte tare, iar în 7 aprilie a fost internat pe secția ATI a spitalului din Aiud. Două zile mai târziu, bărbatul a fost conectat la aparatele de oxigen, pentru că nu putea respira fără ele.

„Încă o dată vă spun medicii și toți de aici fac tot ce pot pentru a ne salva, veniți la timp și nu stați acasă că poate o să vă fie fatal”, și-a încheiat bărbatul mesajul de mulțumire pentru cei care i-au salvat viața, se mai arată pe Alba24.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel